Προς το παρόν δεν εξετάζεται ο υποχρεωτικός ο εμβολιασμός εργαζομένων σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες πρώτης γραμμής, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

 

Ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 ωστόσο εξήγησε ότι αυτό θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας, και η όποια απόφαση είναι απόλυτα συναρτημένη με την πίεση στο σύστημα υγείας. Προφανώς αν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης θα είναι πιο ισχυρό το ενδεχόμενο να εξεταστεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους δημοσίους υπαλλήλους, σημείωσε.

 

«Όπου έχεις αναλογικό μέτρο, καλύτερα να πηγαίνεις στο αναλογικό μέτρο και όχι στην υποχρεωτικότητα» τόνισε οκ. Βορίδης.

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων που έχει εμβολιαστεί σημειώνοντας ότι από τις 19 Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι προσέρχονται στην εργασία τους με αρνητικό rapid test.

 

«Υπάρχει ένα 20% που δεν έχει εμβολιαστεί και αυτοί υποχρεούνται να φέρνουν μια φορά την εβδομάδα rapid test. Αν δεν το κάνουν, θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμο 300 ευρώ τον μήνα που θα παρακρατείται από τον μισθό τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.