Βόρεια Εύβοια: Σε τραγική κατάσταση τα ξενοδοχεία - Τα περισσότερα έκλεισαν με τις φωτιές

Βόρεια Εύβοια: Σε τραγική κατάσταση τα ξενοδοχεία - Τα περισσότερα έκλεισαν με τις φωτιές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, σημειώνοντας πως οι τουριστικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας.

Μάλιστα, περιγράφοντας την κατάσταση ανέφερε πως «ενώ στις αρχές Αυγούστου η πληρότητα ήταν 80%, σήμερα τα περισσότερα ξενοδοχεία στη Βόρεια Εύβοια είναι κλειστά, εκτός από την περιοχή της Αιδηψού όπου παραμένουν ανοιχτά με ελάχιστους πελάτες και με αποτέλεσμα το σκηνικό να παραπέμπει σε σεζόν 2020».

Ο ίδιος έκανε λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή, η οποία «έχει άμεσες οικονομικές συνέπειες για τις τουριστικές επιχειρήσεις».

«Μαζί με τον Πρόεδρο του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρο Βασιλικό βρεθήκαμε δίπλα στους ξενοδόχους που δοκιμάζονται και διαπιστώσαμε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής», δήλωσε από τη Βόρεια Εύβοια ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.


Στην άτυπη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Αιδηψό – στην οποία συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Ξενοδόχων Εύβοιας κ. Μιλτιάδης Χέλμης, Αιδηψού κ. Θεόδωρος Ρουμελιώτης και ξενοδόχοι της περιοχής – έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες για τη συντομότερη αποκατάσταση της λειτουργίας των πυρόπληκτων τουριστικών επιχειρήσεων.

Αποφασίστηκε από κοινού με το ΞΕΕ η αποστολή υπομνήματος προς τα συναρμόδια Υπουργεία (Τουρισμού, Εργασίας, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος) με αιτήματα τριών ταχυτήτων:

  • Βραχυπρόθεσμα που έχουν να κάνουν με την άμεση λειτουργία των επιχειρήσεων για να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη καθημερινότητά τους ενόψει χειμώνα
  • Μεσοπρόθεσμα για το 2022
  • Μακροπρόθεσμα για την αναμόρφωση του αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής όπου η επιτροπή Μπένου θα έχει καθοριστικό ρόλο

«Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το μέγεθος της απόγνωσης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τάσιος, σημειώνοντας πως οι πυρόπληκτες περιοχές βρίσκονται αντιμέτωπες με μία ανυπολόγιστη περιβαλλοντική κατάρρευση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ