Βόλος: «Συμμορία ανηλίκων έσβηνε τσιγάρα στο σώμα παιδιού»

Βόλος: Ανατροπή με τα θύματα να γίνονται θύτες-Έσβηναν τσιγάρα στο σώμα του παιδιού Facebook Twitter
0

Ανατροπή στην υπόθεση με τον πατέρα και την απειλή όπλου εναντίον μαθητών στο Βόλο.

Οι καταγγελίες εις βάρος ενός γονιού στον Αλμυρό , που υποτίθεται έβγαλε καραμπίνα για να εκφοβίσει 4 συμμαθητές του παιδιού του στο Γυμνάσιο, την ώρα που περνούσαν έξω από το σπίτι του, κατέπεσαν χθες στο δικαστήριο και καταγράφηκαν ως «ψέματα της φαντασίας 13χρονων», σύμφωνα με το gegonotanews.

Αντίθετα, όπως φαίνεται να προκύπτει από τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, οι ανήλικοι είχαν συστήσει «συμμορία» και έκαναν bullying φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να σβήνουν τσιγάρα στο σώμα του παιδιού.

Κι ενώ στο δικαστήριο ακόμη και οι γονείς των δραστών υποστήριξαν τα ίδια με τα παιδιά τους, αποδείχθηκε ότι αυτά βασάνισαν 12χρονο συμμαθητή τους , τον πατέρα του οποίου κατήγγειλαν για την απειλή με την καραμπίνα.

Το σχολείο, σύμφωνα με το gegonotanews, την περασμένη χρονιά τιμώρησε με 6 ημέρες αποβολή ένα παιδί από την εν λόγω παρέα. Ο 13χρονος φερόμενος ως επικεφαλής της παρέας κακοποίησε τον 12χρονο, του έδεσε τα χέρια, τα χάραξε με σουγιά και τον έκαψε με τσιγάρο.

Χθες στο εδώλιο κάθισαν οι γονείς ενός από τα θύματα της «συμμορίας». Κατηγορούνταν πως απείλησαν με όπλο και εξύβρισαν τα μέλη αυτής. Οι γονείς ενός 12χρονου και ενός 13χρονου από αυτήν την παρέα υποστήριξαν τα παιδιά τους, ισχυριζόμενοι ότι έπεσαν θύματα των απειλητικών διαθέσεων του γείτονά τους που έβγαλε καραμπίνα. Ωστόσο ο ισχυρισμός κατέρρευσε καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα αποδείχθηκε πως κανένα από τα δύο παιδιά τους δεν είδε να κρατά ο κατηγορούμενος καραμπίνα, την ώρα που περνούσαν έξω από το σπίτι του.

Μετά και από άλλες αποκαλύψεις στο δικαστήριο, έγινε γνωστό ότι πριν από λίγες ημέρες τα παιδιά των μαρτύρων κατηγορίας και ένα ακόμη ενέπλεξαν σε κλοπή δικύκλου τον 12χρονο συμμαθητή τους. Εκείνος φέρεται να ομολόγησε στην αστυνομία, και οι υπόλοιποι τον κατηγόρησαν πως τα «μαρτύρησε όλα» και τον απείλησαν στο σχολείο.

Η κατάθεση της μητέρας

«Προστατεύστε το παιδί μου», είπε η μητέρα του 12χρονου στους δικαστές, όταν κλήθηκε να απολογηθεί για την υποτιθέμενη εξύβριση και την απειλή στους συμμαθητές του γιού της. Η γυναίκα κατονόμασε τους ανήλικους της «συμμορίας» μέσα στο δικαστήριο, δύο εκ των οποίων είναι παιδιά του ζευγαριού που την κατήγγειλε μαζί με τον σύζυγό της την περασμένη Πέμπτη.

«Τους είπα μόνο να μην ξαναενοχλήσουν το παιδί μου. Τον περιπαίζουν, τον χρησιμοποιούν γιατί είναι αγαθός και κάνουν παραβατικά πράγματα»,  δήλωσε η ίδια και σε άλλο σημείο πρόσθεσε:

«Τον είχαν πιάσει από το λαιμό και τον απειλούσαν γιατί ήταν “καρφί”. Δεν άντεξα βγήκα στον δρόμο και μόλις τους είδα να περνάνε -διότι έψαχναν το παιδί μου- τους προειδοποίησα να μην τον ξαναενοχλήσουν. Δεν έβρισα τα παιδιά, ούτε τα απείλησα», υποστήριξε η μητέρα, η οποία δάκρυζε συνεχώς.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η κατάθεση του συζύγου της, ο οποίος κατηγορούνταν ότι έβγαλε καραμπίνα στα παιδιά. «Δεν έχω καραμπίνα , δεν είμαι κυνηγός, ένας άνεργος άνθρωπος είμαι που δεν ήμουν καν στο συμβάν με τα παιδιά», απάντησε στους δικαστές. Σε ερώτηση γιατί δεν έχει καταγγείλει ποτέ τους βασανιστές του παιδιού του,  απάντησε πως φοβάται για αντίποινα στο σχολείο εις βάρος του γιού τους.

Τέλος την εκδοχή του ζευγαριού υποστήριξε στο δικαστήριο και ένας επαγγελματίας, που διατηρεί επιχείρηση κοντά στο σπίτι τους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα για τα Τέμπη: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Ελλάδα / Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα για τα Τέμπη: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Τι αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού στην επιστολή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κοινοποιήθηκε και στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου
NEWSROOM