Βόλος: Πρώην ταμίας του δήμου υπεξαίρεσε 263.000€ - Καταδικάστηκε

Χαρτονομισματα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε πρώην ταμίας του δήμου Βόλου, για υπεξαίρεση ύψους 263.000 ευρώ από τα δημοτικά ταμία. 

Η ποινή που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας είναι μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, ενώ η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. 

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την πράξη του, αλλά υποστήριξε ότι το ποσό που πήρε ήταν 120.000 ευρώ και όχι αυτό για το οποίο καταδικάστηκε. 

Το έλλειμμα εντοπίστηκε το 2016, όταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και η διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας εκείνης της εποχής ενημέρωσαν τον τότε δήμαρχο Βόλου, Θάνο Θεοδώρου, για ύποπτες κινήσεις στα δημοτικά ταμεία και πιθανό έλλειμμα ύψους 150.000 ευρώ. 

Στην έρευνα που ακολούθησε αποδείχθηκε πως το ποσό ήταν μεγαλύτερο. Ο πρώην εργαζόμενος ως ταμίας στον δήμο παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, καθώς οι διώξεις σε βάρος του είχαν ασκηθεί τον Φεβρουάριο του 2018. 

Η ένορκη διοικητική εξέταση που διενήργησε ο δήμος έδειξε υπεξαίρεση της τάξεως των 270.000 ευρώ, κάτι που είχε διαπιστωθεί και από τους ορκωτούς λογιστές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ