Βιασμός 15χρονου από συνομηλίκους του: «Κάνανε κάτι αυτά τα παιδιά από την παλιά παρέα- Έκαναν κάτι σε μένα»

Βιασμός 15χρονου από συνομηλίκους του: «Κάνανε κάτι αυτά τα παιδιά από την παλιά παρέα- Έκαναν κάτι σε μένα» Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay/Αρχείο
0

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον από οκτώ συνομήλικούς του έρχονται στο φως μέσα από τις καταθέσεις των δραστών και του θύματος.

Ο 15χρονος καθώς και τρία μέλη της «παρέας» είναι μαθητές Α΄ Λυκείου σε ΕΠΑΛ του Ίλιου, ένας άλλος είναι μαθητής σε Γενικό Λύκειο της περιοχής ενώ οι υπόλοιποι φοιτούν σε Λύκειο της Πετρούπολης.

Παράλληλα, από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε πως οι βιασμοί έγιναν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι επί της οδού Μυλοποτάμου στο Ίλιον. Εκεί η αστυνομία εντόπισε και ένα από τα αντικείμενα με τα οποία η παρέα των 8 είχε βιάσει τον 15χρονο.

Οι οκτώ μαθητές, έξι εκ των οποίων έχουν συλληφθεί ενώ οι άλλοι δύο έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατοχή ναρκωτικών και πορνογραφία ανηλίκων.

Για τα ίδια αδικήματα κατηγορούνται και τέσσερις μαθήτριες εκ των οποίων η μία είναι ηλικίας 14 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με τη δικογραφία, παραδέχονται την πράξη τους. «Αυτό το αρχίσαμε πριν τρεις μήνες…Το έχουν πάθει και άλλα άτομα από την παρέα» φέρεται να είπε ο ένας από αυτούς.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό που παραθέτει το Πρώτο Θέμα, «στις 16 Δεκεμβρίου, ο πατέρας του ανήλικου μαθητή ανέφερε ότι την 1η Δεκεμβρίου ο γιος του μέσα σε ένα σπίτι στο Ίλιον είχε βιαστεί από συνομήλικους του κατονομάζοντας μάλιστα τους κύριους εμπλεκόμενους».

Ο πατέρας δε, ανέφερε λεπτομέρειες τα όσα φρικτά φέρεται να έχει υποστεί το παιδί του.

Αφού περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο ανήλικος γιος του αντιμετώπισε το συμβάν ζήτησε ιατροδικαστική εξέταση. Ο 15χρονος εξετάστηκε πρώτα στο Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

«Έχει γίνει ένα θέμα με μία παλιά παρέα. Για αυτό το θέμα, τα έχω πει στους αστυνόμους. Και αυτό το θέμα είναι τέτοιο... Κάνανε κάτι αυτά τα παιδιά από την παρέα, την παλιά παρέα.. Έκαναν κάτι σε μένα». ανέφερε ο 15χρονος σύμφωνα με τη δικογραφία.

Στη συνέχεια ο 15χρονος κατονόμασε τους ανήλικους. Μίλησε για εκείνους που προχώρησαν στις εγκληματικές πράξεις εναντίον του αλλά και σε όσους βρισκόταν μπροστά στα γεγονότα και βιντεοσκοπούσαν.

Το παιδί περιέγραψε με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια ό,τι του έκανε ο καθένας. Μεταξύ άλλων ανέφερε και το όνομα ενός παιδιού ο όποιος, όπως είπε «δεν ήταν τόσες φορές όπως ήταν και οι άλλοι μπροστά δεν έβγαινε βόλτα μαζί μας. Και αυτές τις δύο φορές τη μία ο συμμαθητής ήταν παρών και το έβλεπε και δεν έκανε τίποτα και την άλλη με κρατούσε».

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό «τις επόμενες μέρες των επιθέσεων – βιασμών, οι κατηγορούμενοι αποκρινόταν υποτιμητικά και εξύβριζαν τον μαθητή ενώ διένειμαν το βίντεοληπτικό υλικό σε άλλους μαθητές στο σχολείο».

Στις προανακριτικές καταθέσεις, όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ίδια γραμμή. «Θέλω να ζητήσω συγνώμη από το συμμαθητή μου. Αυτό το περιστατικό το αρχίσαμε πριν τρεις μήνες, το έχουνε πάθει διάφορα άτομα από την παρέα. Μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ και πριν και μετά το βίντεο.

»Καταλαβαίνω το λάθος μου κάτι που δεν μπορούσα να καταλάβω όλο αυτό το διάστημα και θέλω να πω ότι δεν έχω τραβήξει, δεν έχω στείλει ακόμα ούτε έχω κάποιο βίντεο. Τα υπόλοιπα θα τα πω στην ανακρίτρια, τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

Ένας άλλος ανέφερε πως «θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον συμμαθητή μου και την οικογένειά του. Όλο αυτό είναι μια παρεξήγηση σχετικά με τη συμμετοχή μου. Τα υπόλοιπα θα τα πω στον εισαγγελέα. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM