Βατόπουλος: Τα rapid test στα οδοντιατρεία θα πρέπει να τα επανεξετάσουμε

Βατόπουλος: Το ζήτημα με τα rapid test και τα οδοντιατρεία θα διευθετηθεί Facebook Twitter
pixabay
0

Ότι τα προστατευτικά μέτρα με τα rapid test και τα οδοντιατρεία θα πρέπει να επανεξεταστούν, ανέφερε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Εφόσον αντιδρούν και οι ίδιοι οι οδοντίατροι στο μετρό διενέργειας rapid test και από τους εμβολιασμένους πολίτες, λογικά το μετρό δε θα έπρεπε να υπάρχει», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μάλιστα, σημείωσε ότι οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν μια διαφορετική αντιμετώπιση και οφείλει η πολιτεία να τους δίνει μια διαφορετική αντιμετώπιση. Θα πρέπει να το αποφασίσουν οι οδοντίατροι, πρόσθεσε.

Τόνισε, επίσης, ότι ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει πως τα μέτρα είναι αναγκαία, είτε είναι οριζόντια είτε όχι. 

Διευκρινίσεις από το υπουργείο

Ασθενείς που προσέρχονται σε οδοντιατρεία δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για covid-19, διευκρινίζει το υπουργείο Υγείας, αναφορικά με τα ερωτήματα που έχουν τεθεί από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ιδιώτες οδοντιάτρους. Κατ' εξαίρεση και μόνο υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την εξέταση/πράξη, ασθενείς που προσέρχονται σε οδοντιατρεία, προκειμένου να υποβληθούν σε επεμβατική οδοντιατρική εξέταση/πράξη ή σε οδοντιατρική εξέταση/πράξη που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ελλάδα / Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ο Γιάννης Λάλας είχε απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν, καθώς είχε κατηγορηθεί μαζί με τον αδελφό του για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ωστόσο και οι δύο είχαν αθωωθεί λόγω αμφιβολιών
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM