ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Βανδαλισμοί στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ - Άδειασαν πυροσβεστήρες και έγραψαν συνθήματα

Βανδαλισμοί στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ - Άδειασαν πυροσβεστήρες και έγραψαν συνθήματα Facebook Twitter
3

Άδειους πυροσβεστήρες στο δάπεδο, συνθήματα στους τοίχους και υπολείμματα από χρήση ναρκωτικών βρήκαν το πρωί της Δευτέρας καθηγητές και υπάλληλοι στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

«Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή κάποιοι διέρρηξαν μια εξωτερική πόρτα της Πολυτεχνικής Σχολής και έκαναν πολλές ζημιές, που δεν έχουν εκτιμηθεί πλήρως ακόμη», δήλωσε ο κοσμήτορας της Σχολής, καθηγητής Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, εκφράζοντας προβληματισμό για το ότι έχουν αυξηθεί τέτοια περιστατικά, ενώ σημείωσε ότι για την αποκατάσταση των ζημιών «θα πληρώσει -και πάλι- ο Έλληνας φορολογούμενος».

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να μιλάμε για πυρασφάλεια, σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο, όταν συμβαίνουν τέτοιοι βανδαλισμοί», εξήγησε ο κ. Κατσιφαράκης, αναφερόμενος στο -για πολλοστή φορά- άδειασμα πυροσβεστήρων, προσθέτοντας ότι «ταλαιπωρήθηκαν και πάλι τα μέλη των συνεργείων καθαριότητας, που έκαναν μεγάλη προσπάθεια, για να μπορούν να είναι οι χώροι κατάλληλοι για τη διεξαγωγή των εξετάσεων».

Βανδαλισμοί στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ - Άδειασαν πυροσβεστήρες και έγραψαν συνθήματα Facebook Twitter

Σχετικά με το περιεχόμενο των συνθημάτων που ανέγραψαν οι εισβολείς στους τοίχους ο κοσμήτορας παρατήρησε ότι «στόχο είχαν να εμποδίσουν τη φύλαξη της Σχολής και να επιβάλουν τη δική τους εξουσία, αδιαφορώντας για τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και την περιουσία του ελληνικού λαού και διευκολύνοντας τη χρήση ναρκωτικών -βρέθηκαν υπολείμματα χρήσης σε κάποια σημεία».

Ο κ. Κατσιφαράκης διευκρίνισε ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία σε χώρους της Σχολής -και με την υποστήριξή της- δύο εκδηλώσεις με συμμετοχή φοιτητών, οι οποίες τελείωσαν γύρω στις 10 το βράδυ, εκτιμώντας ότι «οι δράστες, ακόμη και αν είναι φοιτητές, έχουν μικρή σχέση με την Πολυτεχνική Σχολή» και «σε κάθε περίπτωση, έχουν απέναντί τους, εκτός από τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου, τη συντριπτική πλειοψηφία της Πανεπιστημιακής κοινότητας».

Ελλάδα
3

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Όσοι συνεχίζουν να υπερασπίζονται ένα «άσυλο» που καμία σχέση δεν έχει με την ελευθερία της ακαδημαϊκής έρευνας και διδασκαλίας είναι απολιθώματα άλλων εποχών και απλά συνένοχοι σε τέτοιες δράσεις.