Αθώοι «λόγω αμφιβολιών» κρίθηκαν οι 21 κάτοικοι της Χαλκιδικής που κατηγορούνταν για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013.

 

Ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν ήταν αυτή της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της κατασκευής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και της ληστείας.

 

Ο εισαγγελέας έδρας είχε ζητήσει την ενοχή για πέντε από τους κατηγορούμενους αλλά, μετά την πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε ομόφωνα όλους τους κατηγορούμενους.

 

«Ενδείξεις αλλά όχι αποδείξεις»

 

«Από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων και την ακροαματική διαδικασία προκύπτουν ενδείξεις ενοχής εις βάρος των κατηγορουμένων, πλην όμως προέκυψαν περιστατικά που αντικρούουν τις ενδείξεις αυτές και δημιουργούν αμφιβολίες ως προς την ενοχή τους», τόνισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

 

Πρόσθεσε δε πως «απαιτείται πλήρης απόδειξη ενοχής προκειμένου να δημιουργηθεί πλήρης δικανική πεποίθηση στο δικαστήριο. Για αυτό τον λόγο κρίνονται όλοι αθώοι για όλες τις πράξεις».

 

 Η απόφαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους οικείους των κατηγορουμένων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr