ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Athens Pride 2021: «Αυτό που μας ενώνει»

Athens Pride 2021: Φέτος το σύνθημα είναι «Αυτό που μας ενώνει» Facebook Twitter
EPA/Αρχείο
0

To Athens Pride επιστρέφει και με μότο «Αυτό που μας ενώνει» ετοιμάζεται για την Athens Pride Week τον Ιούνιο και την παρέλαση Υπερηφάνειας τον Σεπτέμβριο.

Η εβδομάδα Pride θα ξεκινήσει στις 4 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 11 ενώ η Athens Pride Parade έχει προγραμματιστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του Athens Pride 2021 κάνουν μία αναδρομή στον θεσμό που μετρά ήδη 16 χρόνια παρουσίας.

«Από το 2005 το Athens Pride αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή ορατότητας της LGBTQI+ κοινότητας. Η ανάγκη αυτή για ορατότητα, καθώς και η δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας σε αυτή τη συγκυρία είναι μεγαλύτερες από ποτέ, καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας μέσα σε ένα κλίμα προκαταλήψεων, διακρίσεων και φόβου» αναφέρει.

»Είναι η στιγμή ως κοινότητα να αναζητήσουμε τα στοιχεία που μας ενώνουν. Όλα αυτά που μας ενδυναμώνουν και μας φέρνουν κοντά.

»Όλα αυτά που θα μας κάνουν να βγούμε και με περηφάνια να κάνουμε τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας μέρος της νέας μας καθημερινότητας.  

»Σε αυτό το πνεύμα καθώς και με δεδομένη τη δύσκολη και ασαφή κατάσταση που ζούμε, το φετινό Athens Pride θα γεμίσει ολόκληρο το καλοκαίρι του 2021, σηματοδοτώντας την έναρξή του με μια δυναμική εβδομάδα εκδηλώσεων (4-11 Ιουνίου) και θα συνεχιστεί με καλοκαιρινές εκδηλώσεις, έχοντας ως στόχο να κορυφωθεί σε μια κεντρική ημέρα, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, που να μας θυμίζει πιο πολύ το Athens Pride των προηγούμενων ετών. 

»Το Pride είναι γιορτή, είναι διεκδίκηση, είναι μνήμη. Θα είμαστε μαζί σου όπως καλύτερα μπορούμε. Σε καλούμε να είσαι κι εσύ μαζί μας» καταλήγει η ανακοίνωση φωνάζοντας το μήνυμα «Αυτό που μας ενώνει».

Σημειώνεται ότι όλες οι εκδηλώσεις καθώς και η μορφή της κεντρικής ημέρας και της παρέλασης θα διαμορφωθούν σύμφωνα με τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες.

Ελλάδα
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ