Άρση μέτρων: Σε ποιους χώρους αναμένεται να είναι υποχρεωτική η μάσκα και το καλοκαίρι

Γυναίκα με μάσκα στον δρόμο Facebook Twitter
Φωτ: ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI
0

Τον οδικό χάρτη για την άρση των μέτρων παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με κομβικές ημερομηνίες να είναι η 1η Μαΐου και η 1η Ιουνίου.

Βάσει αυτού, θα να κάνουμε Πάσχα με τα υπάρχοντα μέτρα, ωστόσο, από την 1η Μάϊου τα περισσότερα εξ αυτών αναμένεται να αρθούν.

Άρση μέτρων: Τι αλλάζει από 1η Μάϊου

  • Από 1η Μαΐου έως 31/8 αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλους τους χώρους
  • Από 1η Μαΐου οι εργαζόμενοι για να πηγαίνουν στην εργασία τους θα κάνουν μόνο ένα self test την εβδομάδα
  • Από 3η Μαΐου καταργείται η υποχρέωση για self test στα σχολεία
  • Από 1η Μαΐου έως 31/8 καταργείται το όριο σε κάθε κλειστό χώρο

Τι θα γίνει με τις μάσκες

Ανάμεσα σε όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγεία ήταν και το τέλος στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου. «Από 1η Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν στις επόμενες ΚΥΑ» τόνισε ακολούθως.

Το ζήτημα της μάσκας θα απασχολήσει την επιτροπή των ειδικών, οι οποίοι θα διευκρινίσουν πού είναι αναγκαία η χρήση της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να παραμείνει υποχρεωτική για τα σχολεία, για όσο διάστημα θα παραμείνουν ανοικτά μετά τις πασχαλινές εορτές.

Μάσκα θα φορούν και οι επιβάτες των ΜΜΜ αλλά και των ταξί, ενώ δεδομένη θεωρείται η υποχρεωτικότητα για τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας.

Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η επιτροπή συζητά η χρήση μάσκας να παραμείνει υποχρεωτική και μετά την 1η Ιουλίου στους υπαλλήλους των σουπερμάρκετ και των κομμωτηρίων, ενώ εξετάζει ακόμη να παραμείνει υποχρεωτική και από τους πελάτες των σουπερμάρκετ, όχι όμως και στους πελάτες των κομμωτηρίων.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι η υφιστάμενη άρση των μέτρων αναμένεται να επαναξιολογηθεί την 1η Σεπτεμβρίου ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ