Άρση μέτρων: Όσα αλλάζουν από 1η Μαΐου και 1η Ιουνίου για πιστοποιητικά, μάσκες και τεστ - Αναλυτικός οδηγός

Άρση μέτρων: Όσα αλλάζουν από 1η Μαΐου και 1η Ιουνίου για πιστοποιητικά, μάσκες και τεστ - Αναλυτικός οδηγός Facebook Twitter
0

Την περαιτέρω άρση σχεδόν όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

Κομβικές ημερομηνίες, με βάση τις ανακοινώσεις, είναι σε πρώτη βάση η 1η Μαΐου και η 1η Ιουνίου. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι η υφιστάμενη άρση των μέτρων αναμένεται να επαναξιολογηθεί την 1η Σεπτεμβρίου ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αναλυτικά: 

  • Από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Αυγούστου δεν θα χρειάζεται πλέον η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού.
  • Από την 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους.
  • Από την 1η Μαΐου, και για την ακρίβεια από τις 3 Μαΐου που ανοίγουν ξανά τα σχολεία, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία χωρίς να χρειάζεται να κάνουν self test.
  • Από την 1η Μαΐου θα κάνουν ένα rapid τεστ την εβδομάδα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για να προσέρχονται στην εργασία τους.
  • Από την 1η Μαΐου έως τις 30 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων με πληρότητα 100% και αίρεται κάθε περιορισμός.
  • Από 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών.

Τι θα γίνει με τους εορτασμούς του Πάσχα

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, το Πάσχα, θα εορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα, ενώ, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, συστήνεται η χρήση μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, σημείωσε ότι φέτος όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά, για πρώτη φορά μετά από την έναρξη της πανδημίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ