Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Οι γονείς είχαν απασχολήσει τις αρχές Ελλάδας και Νορβηγίας- Η εμπλοκή του πατέρα

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Οι γονείς είχαν απασχολήσει τις αρχές Ελλάδας και Νορβηγίας- Η εμπλοκή του πατέρα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Εξελίξεις στην υπόθεση αρπαγής του 6χρονου από την Κηφισιά, που σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού απήχθη από άγνωστο άνδρα.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ήδη ο πατέρας, επειδή το νοικιασμένο λευκό βαν έξω από το σπίτι, όπου διέμενε το παιδί, φέρεται να ήταν στο όνομα στενού συγγενή του.

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις ότι οι γονείς του 6χρονου, που βρίσκονται σε διάσταση, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Νορβηγίας, όπου ζούσαν.

Τι λένε η μητέρα και ο δικηγόρος της

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μητέρα και ο δικηγόρος ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι η έρευνα πρέπει να στραφεί στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον, ενώ περιγράφοντας τον άνδρα που είδαν να αρπάζει τον 6χρονο, έκαναν λόγο για έναν κουκουλοφόρο μέχρι 45 ετών με ύψος 1.80 και βάρος λίγο περισσότερο από το κανονικό.

Επιπλέον ανέφεραν την διαμάχη που έχουν με τον πατέρα του παιδιού, που είναι και σε δικαστικό επίπεδο και ζητούν να ελεγχθούν και τα σύνορα της χώρας για να μην βγει το παιδί εκτός.

Η δικαστική μάχη του πατέρα

Δημοσίευμα της νορβηγικής εφημερίδας nettavisen αναφέρει πως ο πατέρας βρίσκεται περίπου δύο μήνες στην Ελλάδα και κατηγορεί την πρώην σύζυγό του για απαγωγή του παιδιού από τη Νορβηγία, όπου και το φρόντιζε ο ίδιος από όταν χώρισαν.

Υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι το 2020 η μητέρα μετέφερε παράνομα το παιδί της στην Ελλάδα, οπότε άρχισε δικαστική διαμάχη από την οποία κέρδισε την αποκλειστική γονική μέριμνα.

Με την απόφαση αυτή η αστυνομία είχε ξεκινήσει να αναζητά σε διεθνές επίπεδο το παιδί. Ο ίδιος ο πατέρας στράφηκε μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, και προς την ελληνική δικαιοσύνη, ζητώντας την επιστροφή του παιδιού στη Νορβηγία, επικαλούμενος τη Σύμβαση της Χάγης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ