Αποκάλυψη: H Τουρκία ζητά με επιστολή της ανταλλαγή των δύο στρατιωτικών με τους 8

Αποκάλυψη: H Τουρκία ζητά με επιστολή της ανταλλαγή των δύο στρατιωτικών με τους 8 Facebook Twitter
3

Επίσημη επιστολή προς τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι έστειλε η Τουρκία, στην οποία ζητεί από την Ελλάδα πρώτα να εκδώσει τους τούρκους αξιωματικούς και τότε να προχωρήσει αυτή σε μια «δίκαιη δίκη» των Ελλήνων στρατιωτικών.

Η προκλητική ενέργεια αποκαλύπτεται σήμερα από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».


Αποστολέας της επιστολής είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαΐου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τούρκος αξιωματούχος αναφέρει πως η χώρα του είναι απογοητευμένη με τους χειρισμούς της Ελλάδας και που ακόμη δεν έχει εκδώσει τους «πραξικοπηματίες».

Στη συνέχεια κατηγορεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ τούρκων αξιωματικών.

Αποκάλυψη: H Τουρκία ζητά με επιστολή της ανταλλαγή των δύο στρατιωτικών με τους 8 Facebook Twitter

Επίσης στηλιτεύει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

Ο Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ καταγγέλλει επίσης την ελληνική Δικαιοσύνη για υποκρισία και επειδή δεν επιστρέφει τους τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει χωρίς «τιμωρία».

Ταυτόχρονα στοχοποιεί την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή διότι στην πρόσφατη Εαρινή Συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής των κρατών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη Βαρσοβία, στις 28 Μαΐου, έθεσε στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ το θέμα της απελευθέρωσης του Αγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη.

Η ελληνίδα ευρωβουλευτής απευθυνόμενη στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ είχε αναρωτηθεί γιατί μία τόσο ισχυρή χώρα, όπως η Τουρκία, εξαντλεί σε δύο νέους την αυστηρότητά της. Και είχε ρωτήσει ευθέως τον Γενς Στόλτενμπεργκ για την παράνομη κράτηση των ελλήνων στρατιωτικών.

Με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Με απίστευτο θράσσος η Τουρκία χειρίζεται τα δύο παιδιά σαν αιχμαλώτους ομήρους και με επίσης απίστευτη και εξοργιστική απάθεια η Ελληνική κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα σαν ιστορία ρουτίνας ενω θα έπρεπε να είχε ξεσηκώσει ΝΑΤΟ ,ΟΗΕ ,ΕΕ και δεν ξέρω τι άλλο. Πραγματικά λυπάμαι για την τύχη των παιδιών , αυτή η δυσάρεστη κατάστσαση μάλλον θα κρατήσει πολύ