Αποκάλυψη: H Τουρκία ζητά με επιστολή της ανταλλαγή των δύο στρατιωτικών με τους 8

Αποκάλυψη: H Τουρκία ζητά με επιστολή της ανταλλαγή των δύο στρατιωτικών με τους 8 Facebook Twitter
3

Επίσημη επιστολή προς τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι έστειλε η Τουρκία, στην οποία ζητεί από την Ελλάδα πρώτα να εκδώσει τους τούρκους αξιωματικούς και τότε να προχωρήσει αυτή σε μια «δίκαιη δίκη» των Ελλήνων στρατιωτικών.

Η προκλητική ενέργεια αποκαλύπτεται σήμερα από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».


Αποστολέας της επιστολής είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαΐου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τούρκος αξιωματούχος αναφέρει πως η χώρα του είναι απογοητευμένη με τους χειρισμούς της Ελλάδας και που ακόμη δεν έχει εκδώσει τους «πραξικοπηματίες».

Στη συνέχεια κατηγορεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ τούρκων αξιωματικών.

Αποκάλυψη: H Τουρκία ζητά με επιστολή της ανταλλαγή των δύο στρατιωτικών με τους 8 Facebook Twitter

Επίσης στηλιτεύει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

Ο Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ καταγγέλλει επίσης την ελληνική Δικαιοσύνη για υποκρισία και επειδή δεν επιστρέφει τους τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει χωρίς «τιμωρία».

Ταυτόχρονα στοχοποιεί την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή διότι στην πρόσφατη Εαρινή Συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής των κρατών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη Βαρσοβία, στις 28 Μαΐου, έθεσε στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ το θέμα της απελευθέρωσης του Αγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη.

Η ελληνίδα ευρωβουλευτής απευθυνόμενη στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ είχε αναρωτηθεί γιατί μία τόσο ισχυρή χώρα, όπως η Τουρκία, εξαντλεί σε δύο νέους την αυστηρότητά της. Και είχε ρωτήσει ευθέως τον Γενς Στόλτενμπεργκ για την παράνομη κράτηση των ελλήνων στρατιωτικών.

Με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Με απίστευτο θράσσος η Τουρκία χειρίζεται τα δύο παιδιά σαν αιχμαλώτους ομήρους και με επίσης απίστευτη και εξοργιστική απάθεια η Ελληνική κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα σαν ιστορία ρουτίνας ενω θα έπρεπε να είχε ξεσηκώσει ΝΑΤΟ ,ΟΗΕ ,ΕΕ και δεν ξέρω τι άλλο. Πραγματικά λυπάμαι για την τύχη των παιδιών , αυτή η δυσάρεστη κατάστσαση μάλλον θα κρατήσει πολύ