Απογραφή 2021: Παράταση έως τις 13 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

Απογραφή 2021: Παράταση έως τις 13 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ Facebook Twitter
0

Παράταση στη δυνατότητα ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι και τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

«Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2021). Παράταση δυνατότητας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι και τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021. Συμμετέχουμε στην Απογραφή, στηρίζουμε το μέλλον γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ» αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.

Η καταχώριση των στοιχείων στην πλατφόρμα

Έναν εξαιρετικά λεπτομερή οδηγό για την πραγματοποίηση της αυτοαπογραφής έχει αναρτήσει η ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο της απογραφής του πληθυσμού που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες. 

Πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός είναι χωρισμένος σε τρία βασικά βήματα και εξετάζει όλα τα στάδια της αυτοαπογραφής που πραγματοποιείται ψηφιακά. Σε γενικές γραμμές αυτά τα τρία βήματα αφορούν τα εξής:

  • Είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΕΛΣΤΑΤ, επιλέγοντας το «κουμπί» αυτοαπογραφόμενος και έπειτα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxis. 
  • Εισαγωγή του μοναδικού «Κωδικού Απογραφής» ο οποίος αναγράφεται στον ειδικό φάκελο που σας έχει αποσταλεί. 
  • Συμπλήρωση των στοιχείων που ζητούνται. Στο έγγραφο της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρονται ακριβώς όσα πρέπει να προσέξετε κατά τη διαδικασία της συμπλήρωσης, όπως η αποθήκευση των στοιχείων αλλά και η οριστική υποβολή της αυτοαπογραφής. 

Δείτε εδώ αναλυτικά τον οδηγό της αυτοαπογραφής με λεπτομέρειες για κάθε βήμα της διαδικασίας. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ