Αποφυλακίζεται ο Πέτρος Φιλιππίδης - Οι όροι που επιβλήθηκαν

Αποφυλακίζεται ο Πέτρος Φιλιππίδης - Οι όροι που επιβλήθηκαν Facebook Twitter
Φωτ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
0

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκανε δεκτό, ομόφωνα, το αίτημα για αντικατάσταση προσωρινής κράτησης του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος αποφυλακίζεται με όρους.

Σύμφωνα με την απόφαση, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Η απόφαση είναι σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση για τον κατηγορούμενο, που είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Οι δικαστές έχουν διατυπώσει την άποψη ότι ο γνωστός ηθοποιός λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, από το 2008 έως το 2014. Φέρεται ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος που είχε ασκώντας εξουσία και προχωρώντας σε αυτές τις πράξεις σε βάρος των θυμάτων του. Ο ίδιος ωστόσο το αρνείται, δίνοντας μάχη για να μην προφυλακιστεί για τα αδικήματα που κατηγορείται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η εισαγγελέας θεωρεί ότι πλέον δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες. 

«Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος» είπε η εισαγγελέας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ