Αποφυλακίστηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο ειδικός φρουρός που τον Δεκέμβριο του 2008 σκότωσε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο πρώην ειδικός φρουρός πέρασε γύρω στις 14:30 το κατώφλι των Φυλακών Δομοκού. Την είδηση επιβεβαίωσαν στον ΣΚΑΪ ανώτατες αρχές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε πως από νωρίς σήμερα το πρωί, κινήθηκαν οι διαδικασίες να εκδοθεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, απόσπασμα της απόφασης το οποίο και επιδόθηκε στη διοίκηση των φυλακών, με συνέπεια από εκεί και μετά να τρέξουν οι λεπτομέρειες για την αποφυλάκιση του.

 

Στην είσοδο τον περίμεναν οι γονείς του, οι οποίοι διανυκτέρευσαν στην Λαμία, όπου βρέθηκαν τη Δευτέρα για να ακούσουν την απόφαση του Εφετείου και να παρασταθούν στον γιο τους. Αμέσως μετά, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και έφυγε, προκειμένου να συναντήσει τα τρία του παιδιά και την σύζυγο του.

 

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, αφέθηκε ελεύθερος, μετά από την απόφαση του Εφετείου, την Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία, «έσπασαν» τα ισόβια με τα οποία είχε τιμωρηθεί πρωτοδίκως και, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα, του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 13 ετών.

 

Η ποινή που του επιβλήθηκε έχει προκαλέσει οργή και αντιδράσεις, ενώ για το απόγευμα της Τετάρτης υπάρχει κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια.