Αποφυλάκιση Πατέλη: Αναίρεση της απόφασης ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Αποφυλάκιση Πατέλη: Αναίρεση της απόφασης ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας, με την οποία αποφυλακίστηκε ο Γιώργος Πατέλης, ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μωυσίδης. 

Ο πυρηνάρχης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με πρόσφατη απόφαση, κατά πλειοψηφία, του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας, ο Γιώργος Πατέλης αποφυλακίστηκε έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ζήτησε να διαβιβαστεί το σκεπτικό της επίμαχης απόφασης αποφυλάκισης μόλις θεωρηθεί, προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί αν χωρεί ή όχι άσκηση αναίρεσης. Έτσι, ανέθεσε στον Χαράλαμπο Μωυσίδη να μελετήσει την απόφαση και στη συνέχεια ο αντεισαγγελέας ζήτησε την αναίρεσή της. 

Η αναίρεση θα κριθεί σε ένα από τα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου. Αν γίνει δεκτή η αναίρεση, η υπόθεση να παραπεμφθεί ξανά στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας, το οποίο με διαφορετική σύνθεση, θα κρίνει εκ νέου το αίτημα αποφυλάκισης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ