Την εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου συναποφάσισαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που έχουν αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν του είχε χορηγηθεί ειδική ένεση που προκάλεσε ή επέσπευσε το θάνατό του.

 

Η εκταφή αναμένεται να γίνει σήμερα ή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών και ιατροδικαστή, αφού ενημερωθούν η οικογένεια και οι οικείοι του.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση καλούνται να ερευνήσουν το ενδεχόμενο υποβοηθούμενης ευθανασίας (συνέργειας σε αυτοκτονία) με τη χορήγηση ειδικής ένεσης.


Ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρει πως από την πορεία των ερευνών προκύπτουν κάποιες μικρές ενδείξεις πως κάποιος έδωσε ή έκανε στον Αλέξανδρο Βέλιο ένεση προκειμένου να επισπεύσει το μοιραίο. Εξαιτίας αυτών των ενδείξεων αποφασίστηκε η εκταφή της σορού, για να γίνουν οι απαραίτητες τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, ώστε να αποκλειστεί ή επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο της υποβοηθούμενης ευθανασίας με κάποια φαρμακευτική ή άλλη ουσία που προκάλεσε ή επέσπευσε το θάνατό του.

 

Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση χθες έλαβαν μία ακόμη κατάθεση από άτομο που φαίνεται να είχε ρόλο στην εξέταση και κατάρτιση των πιστοποιητικών θανάτου για να γίνει η κηδεία του 63χρονου δημοσιογράφου.

 

πηγή: Eλεύθερος Τύπος