Απίστευτος διάλογος Χριστοδουλάκη - Ανθιμου: Δέσποτα θα ήθελα να ανησυχείτε λίγο για τη φορολόγηση της Εκκλησίας

Απίστευτος διάλογος Χριστοδουλάκη - Ανθιμου: Δέσποτα θα ήθελα να ανησυχείτε λίγο για τη φορολόγηση της Εκκλησίας Facebook Twitter
3

Έναν απρόσμενο αλλά ενδιαφέροντα διάλογο με θέμα τη φορολόγηση της Εκκλησίας είχαν σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Μητροπολίτης Ανθιμος, στη διάρκεια της ομιλίας του πρώτου στο γεύμα της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).


Το αθηναϊκό πρακτορείο μεταδίδει το διάλογο: Σε μια παύση της ροής του λόγου του υπουργού, ο οποίος μιλούσε εκείνη την ώρα για την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων ύψους 80 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέχρι το 2025, ο ο κ.Ανθιμος ζήτησε να πληροφορηθεί "πού πάνε οι φόροι που εισπράττει το κράτος".


Ο κ. Χριστοδουλάκης τού απάντησε: "... Δέσποτα μην ανησυχείτε, μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να φορολογήσει την Εκκλησία. Ορμώμενος βέβαια από τη μακρά μας γνωριμία, εγώ θα ήθελα να ανησυχείτε λίγο".


Ο Μητροπολίτης σημείωσε από την πλευρά του ότι "η Εκκλησία φορολογείται μια χαρά", αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Εχουμε ένα ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου, που δεν παίρνει από το δημόσιο ούτε ένα ευρώ βοήθεια. Μας ζητάνε φορολογία 450.000 ευρώ για όσα ακίνητα έχουμε, ε, θα το κλείσουμε".


Ο διάλογος ολοκληρώθηκε με τον κ.Χριστοδουλάκη να ζητάει από τον κ.Ανθιμο να μην αφορίζει τον ΕΝΦΙΑ συνολικά, αλλά τις αδικίες του ΕΝΦΙΑ.


Ο συγκεκριμένος διάλογος δεν ήταν όμως ο μόνος που αναπτύχθηκε ενόσω η ομιλία του κ.Χριστοδουλάκη βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρενέβη όταν ο υπουργός έκανε λόγο για δαπάνες πολλών περιφερειών στο πλαίσιο περιφερειακών και τομεακών προγραμμάτων, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, για δράσεις παράταιρες και όχι κανονικά επιλέξιμες, αλλά και για καθυστερήσεις και υστερήσεις των φορέων που πρέπει να "τρέξουν" τα έργα του ΕΣΠΑ και δεν έχουν κινητοποιηθεί.


"Δεν ξέρω για ποιες περιφέρειες μιλάτε, αλλά εδώ στην Κεντρική Μακεδονία δεν υπάρχουν δαπάνες που να μη μπορούν να δικαιολογηθούν. Παράλληλα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη σε απορρόφηση το 2013 και το 2014, ενώ έχουμε ζητήσει κι εμείς αναθεώρηση του ΕΣΠΑ" σημείωσε ο κ.Τζιτζικώστας και πρόσθεσε ότι τους τελευταίους έξι μήνες δεν έχουν αποδοθεί στην Περιφέρεια πόροι ύψους 40 εκατ. ευρώ για έργα που έχουν ήδη εκτελεστεί, λόγω ατέρμονων διαπραγματεύσεων.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Για να ξέρουμε ποιος διαφεντεύει τον τόπο.Ο Φαραώ της Μακεδονίας.Σε τέτοιες τραγικές καταστάσεις δεν τους ζητάς χάρη,τους φορολογείς κανονικά και μάλιστα βαριά.Τεράστια περιουσία με μόνη αξία την διατήρηση της αχρηστίας τους,να πιάσουν επιτέλους τόπο,μην πιάνουν τον τόπο μόνο οι ίδιοι οι καλοθρεμένοι....

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ