Ανησυχία για «δύο κρούσματα με συνδυασμό μεταλλάξεων» στην Αττική

Ανησυχία για «δύο κρούσματα με συνδυασμό μεταλλάξεων» στην Αττική Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ανησυχία προκαλεί στις υγειονομικές αρχές ο εντοπισμός δύο κρουσμάτων μεταλλάξεων του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην Αττική, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

 

Πρόκειται για δύο διαφορετικά στελέχη κορωνοϊού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αλλά κοινός παρονομαστής και στις δύο περιπτώσεις είναι ότι φέρουν μετάλλαξη που εντοπίζεται στο νοτιοαφρικανικό και στο βραζιλιάνικο στέλεχος.

 

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη δεν κάνει το στέλεχος πιο μεταδοτικό, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα αυτό να είναι πιο ανθεκτικό απέναντι στα αντισώματα.

 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.301 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ημερήσιος απολογισμός που είναι αυξημένος σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο ημέρες. Άλλοι 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις προηγούμενες 24 ώρες, την ώρα που 452 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 

Παράλληλα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, καθώς τις προηγούμενες ώρες έγιναν 356.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Ελλάδα / Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Η 4χρονη έχει διακόψει τη φαρμακευτική της αγωγή, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία της, αλλά και για τη δημόσια υγεία, λόγω της μεταδοτικότητας της νόσου
LIFO NEWSROOM
First Intake: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού σε δομές ψυχικής υγείας

Ελλάδα / First Intake: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού σε δομές ψυχικής υγείας

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και η ψηφιοποίηση του πρώτου αιτήματος έχει στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας και της αποτελεσματικότητας στην παροχή φροντίδας ψυχικής υγείας
LIFO NEWSROOM