Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών: Για ποια ΑΦΜ ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των αιτήσεων

Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών: Για ποια ΑΦΜ ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των αιτήσεων Facebook Twitter
0

Σε λειτουργία είναι από χθες η πλατφόρμα των αιτήσεων για το πρόγραμμα ανακύκλωσης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών, που ανοίγει σταδιακά, ανάλογα με το ΑΦΜ των δικαιούχων. 

Η διαδικασία ξεκίνησε χθες, Τρίτη, με τους δικαιούχους των οποίων τα ΑΦΜ λήγουν σε 1 και 2. Σήμερα, Τετάρτη, ανοίγει η πλατφόρμα για τα ΑΦΜ που λήγουν και σε 3, 4. 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος για την υποβολή αιτήσεων: 

  • 22/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4
  • 23/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6
  • 24/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6,7,8
  • 25/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0

Το σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 5 Ιουλίου. Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή» αφορά την αντικατάσταση έως τριών ηλεκτρικών συσκευών- κλιματιστικών, ψυγείων ή καταψυκτών- με νέες, ενεργειακά αποδοτικότερες. 

Η επιδότηση που προβλέπεται στο πλαίσιο του προγράμματος είναι από 30% έως 50%, με ποσό ανά συσκευή από 135 έως 710 ευρώ. Δικαιούχοι είναι όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως εισοδήματος, ενώ επιπλέον μοριοδότηση υπάρχει για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. 

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω vouchers, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας κατασκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης. Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, υπάρχει παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μιας παλιάς προς ανακύκλωση, η οποία ανήκει στην ίδια κατηγορία. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ