Ανακοίνωση Χαρδαλιά για την απαγόρευση εισόδου της Γαλατασαράι στην Ελλάδα - Το tweet Τσαβούσογλου

Ἀνακοίνωση Χαρδαλιά για την απαγόρευση εισόδου της Γαλατασαράι στην Ελλάδα - Το tweet Τσαβούσογλου Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Galatasaray SK/Twitter
0

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παραμένει η αποστολή της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας Γαλατασαράι, μετά το «όχι» Χαρδαλιά για την είσοδό τους στη χώρα. 

Το ζήτημα ανέκυψε όταν τα 81 άτομα της αποστολής που ταξίδεψε στην Ελλάδα για το αυριανό φιλικό με τον Ολυμπιακό, αρνήθηκαν να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού, υποστηρίζοντας πως είχαν ήδη κάνει μοριακό χθες, Κυριακή. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ίδιοι μάλιστα προειδοποίησαν πως θα επιστρέψουν στην Τουρκία ενώ σε tweet του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο για «αντιαθλητική» και «απαράδεκτη» συμπεριφορά εκ μέρους της Ελλάδας. 

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, «το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική  αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε  rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία».


Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, με εντολή του δεν επετράπη η είσοδός τους στη χώρα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση Χαρδαλιά 


«Ο αυριανός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Galatasaray δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Galatasaray εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β' 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου.

Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική  αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε  rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της.» 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ