Άλλοι 230 πρόσφυγες και μετανάστες από ευάλωτες ομάδες ταξιδεύουν απόψε από Χίο για Πειραιά

Άλλοι 230 πρόσφυγες και μετανάστες από ευάλωτες ομάδες ταξιδεύουν απόψε από Χίο για Πειραιά Facebook Twitter
0

Συνολικά 230 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως οικογένειες με παιδιά, γυναίκες μόνες, ηλικιωμένοι και ανάπηροι, αναχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης από τη Χίο για τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής.

Όπως έγινε γνωστό, το πρωί στο λιμάνι θα τους περιμένουν λεωφορεία και συνεργάτες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε δομές που διατηρούν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η σημερινή μετακίνηση έγινε στα πλαίσια της προσπάθειας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για απεγκλωβισμό από τα νησιά, όσο το δυνατόν περισσότερων προσφύγων που χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί στη Χίο και σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής βρίσκονταν 2.704 πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Ελλάδα / Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι ο γιος τους έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ κάνουν λόγο και για προηγούμενες απειλές κατά της ζωής του και της συζύγου του
LIFO NEWSROOM