Αλλάζει ο καιρός: Μετά τον καύσωνα, έρχονται μπουρίνια -Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Βροχή Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Αλλαγή του σκηνικού του καιρού προβλέπει ο μετεωρολόγος, Κλέραρχος Μαρουσάκης, προειδοποιώντας για «μπουρίνια και επικίνδυνες καταιγίδες» σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ο μετεωρολόγος του OPEN, σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει ότι μετά τον καύσωνα έρχονται βροχές σε κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλάζι και κεραυνούς.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΠΟΥΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Μετά την έντονη ζέστη των τελευταίων ημερών φαίνεται πως θα ακολουθήσει έντονη αστάθεια την Πέμπτη με μπουρίνια και επικίνδυνες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας φαινόμενα που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλάζι και έντονους κεραυνούς. 

Τα γεωγραφικά διαμερίσματα όπου θα απασχολήσει αυτή η διαταραχή θα είναι η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, τμήματα της δυτικής - κεντρικής Στερεάς, το εσωτερικό της Πελοποννήσου με έμφαση ορεινούς και ημιορεινούς όγκους, τμήματα της Θράκης και του βόρειου κυρίως βορειοδυτικού Αιγαίου. 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΒΟΡΙΑΔΩΝ - ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Η έλευση αυτής της διαταραχής, θα προκαλέσει έντονη διαφορά πίεσης στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των βοριάδων μέσα στη νύχτα της Πέμπτης στις αυτές περιοχές. Έτσι λοιπόν προς την περιοχή των Κυκλάδων, του ανατολικού - νότιου Αιγαίου, της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής - νότιας Πελοποννήσου θα δούμε εντάσεις του βοριά κοντά στα 8 μποφόρ, εξέλιξη που με τη σειρά της θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς. 

ΠΙΘΑΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ

Εξαιτίας του ότι η ατμόσφαιρα τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετά ξηρή, είναι πολύ πιθανό σε περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες, να προκληθούν πυρκαγιές εξαιτίας των κεραυνών. Έτσι λοιπόν σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα. 

ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ

Η όλη αυτή εξέλιξη που αναλύθηκε παραπάνω, θα οδηγήσει σε ικανοποιητική για την εποχή πτώση του υδραργύρου με έμφαση τα ανατολικά και βόρεια. Στον αντίποδα στα δυτικά και τα νότια η ζέστη θα παραμείνει έντονη (θερμοκρασίες της τάξης των 37 με 38 βαθμών περίπου). 

Ακολουθούν χάρτες βροχόπτωσης - ανέμου.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή - ετοιμότητα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ