Αλλαντικά, θετικά σε ουσία για άλογα κούρσας

Αλλαντικά, θετικά σε ουσία για άλογα κούρσας Facebook Twitter
5

Θετικά στην ουσία φαινυλοβουταζόνη, η οποία χρησιμοποιείται ως αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες για τα άλογα κούρσας και θεωρείται επικίνδυνη για τον άνθρωπο, βρέθηκαν δυο δείγματα της εταιρίας «Π.Γ.ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ» της σειράς «ΝΙΚΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙ», μετά από εργαστηριακό έλεγχο στο Γενικό Χημείο του Κράτους, σύμφωνα με τον Εθνικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Στα δύο αυτά προϊόντα, που είχαν παρασκευασθεί με βόειο κρέας προέλευσης Ιταλίας, είχε εντοπισθεί το Μάρτιο από τον ΕΦΕΤ DNA αλόγου, και αποσύρθηκαν από τα ράφια των καταστημάτων.

Η εταιρία ΝΙΚΑΣ αναφέρει ότι πρόκειται για εμπορεύματα που βρίσκονται εδώ και καιρό στις αποθήκες της προς καταστροφή και ότι έχει ήδη προχωρήσει από τις 22 Μαρτίου σε προληπτική απόσυρση όλων των προϊόντων της σειράς, από όλα τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα.

Επίσης διαβεβαιώνει ότι έχει διακόψει την παραγωγή των προιόντων αυτών και έχει προχωρήσεις την αγορά μηχανήματος προηγμένης τεχνολογίας για ανίχνευση dna ενώ προχωρά και σε πρόσθετους εσωτερικούς ελέγχους για να εγγυηθεί την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανυσηχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Ελλάδα / Ανησυχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Υψηλά είναι και τα ποσοστά εθισμού στα social media, σύμφωνα με την έρευνα ESPAD 2024, που πραγματοποιείται σε 37 χώρες σε συνεργασία με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ναρκωτικά
LIFO NEWSROOM
28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Ελλάδα / 28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ θα τεθούν σε ισχύ από Παρασκευή 24 έως και Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια