Αλλαντικά, θετικά σε ουσία για άλογα κούρσας

Αλλαντικά, θετικά σε ουσία για άλογα κούρσας Facebook Twitter
5

Θετικά στην ουσία φαινυλοβουταζόνη, η οποία χρησιμοποιείται ως αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες για τα άλογα κούρσας και θεωρείται επικίνδυνη για τον άνθρωπο, βρέθηκαν δυο δείγματα της εταιρίας «Π.Γ.ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ» της σειράς «ΝΙΚΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙ», μετά από εργαστηριακό έλεγχο στο Γενικό Χημείο του Κράτους, σύμφωνα με τον Εθνικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Στα δύο αυτά προϊόντα, που είχαν παρασκευασθεί με βόειο κρέας προέλευσης Ιταλίας, είχε εντοπισθεί το Μάρτιο από τον ΕΦΕΤ DNA αλόγου, και αποσύρθηκαν από τα ράφια των καταστημάτων.

Η εταιρία ΝΙΚΑΣ αναφέρει ότι πρόκειται για εμπορεύματα που βρίσκονται εδώ και καιρό στις αποθήκες της προς καταστροφή και ότι έχει ήδη προχωρήσει από τις 22 Μαρτίου σε προληπτική απόσυρση όλων των προϊόντων της σειράς, από όλα τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα.

Επίσης διαβεβαιώνει ότι έχει διακόψει την παραγωγή των προιόντων αυτών και έχει προχωρήσεις την αγορά μηχανήματος προηγμένης τεχνολογίας για ανίχνευση dna ενώ προχωρά και σε πρόσθετους εσωτερικούς ελέγχους για να εγγυηθεί την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ

Ελλάδα / Η «ακτινογραφία» της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα: «Πρωταθλητές» στην ΕΕ στο κόστος στέγασης

Η μελέτη της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ καταγράφει την εκτίναξη του κόστους κατοικίας, τη μείωση της ιδιοκατοίκησης και την αυξανόμενη πίεση σε ενοικιαστές και νέους
THE LIFO TEAM
ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια