Ακτιβιστές ύψωσαν πανό για τον Λούλα ντα Σίλβα στην Ακρόπολη

Ακτιβιστές ύψωσαν πανό για τον Λούλα ντα Σίλβα στην Ακρόπολη Facebook Twitter
1

Παρέμβαση για τον πρώην Πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα με ακτιβιστές να σηκώνουν πανό στην Ακρόπολη , σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Το πανό έγραφε «Free Lula» (Ελευθερώστε τον Λούλα) και υψώθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας ο οποίος είναι στη φυλακή. Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, εκτίει ποινή κάθειρξης μετά την καταδίκη του για μια υπόθεση διαφθοράς.

Ο Λούλα φυλακίστηκε πριν από σχεδόν 1,5 χρόνο καθώς καταδικάστηκε για παθητική διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε μια υπόθεση που αφορούσε την ανακαίνιση εξοχικού που σκόπευε να αγοράσει. Η ποινή του μειώθηκε σε δεύτερο βαθμό, από τα 12 στα 8 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη. Παραμένει από τον Απρίλιο του 2018 έγκλειστος σε φυλακή στην Κουριτσίμπα (νότια).

Ακτιβιστές ύψωσαν πανό για τον Λούλα ντα Σίλβα στην Ακρόπολη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ο πρώην πρόεδρος, άλλοτε συνδικαλιστής ηγέτης και αγωνιστής εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας, διαβεβαιώνει πως είναι αθώος και λέει πως η δίωξη σε βάρος του αποτελούσε σκευωρία με σκοπό να του στερηθεί η δυνατότητα να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία στις εκλογές του Οκτωβρίου. Η καταδίκη του — ενώ θεωρείτο ο επικρατέστερος υποψήφιος, κατά δημοσκοπήσεις — άνοιξε τον δρόμο στον Μπολσονάρου.

Πάντως το πανό δεν έμεινε για ώρα στην Ακρόπολη καθώς αστυνομικοί απομάκρυναν του ακτιβιστές.

Ακτιβιστές ύψωσαν πανό για τον Λούλα ντα Σίλβα στην Ακρόπολη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: 34 φωτιές σε ένα 24ωρο

Ελλάδα / Φωτιές σήμερα: 34 εστίες - Ευχαριστεί πιλότους και πυροσβέστες ο Κικίλιας

Ευχαριστώ θερμά τους πιλότους μας και όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις δύσκολες πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα, γράφει ο υπουργός
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια