Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές στην Αττική– «Εκτός κέντρου» η νέα τάση

Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές στην Αττική– «Εκτός κέντρου» η νέα τάση Facebook Twitter
Φωτ: UNSPLASH
0

Ο νέος τρόπος ζωής λόγω πανδημίας άλλαξε τις προτιμήσεις ενοικιαστών και αγοραστών που επιλέγουν σε μεγάλο βαθμό περιοχές εκτός κέντρου, επηρεάζοντας συνεπακόλουθα τις τιμές ακινήτων.

Σύμφωνα με τον Δείκτη Τιμών του Spitogatos (SPI), μεγάλες αυξήσεις στις τιμές ενοικίασης και πώλησης καταγράφονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με το ενδιαφέρον των υποψήφιων ενοικιαστών και αγοραστών να αυξάνεται σε περιοχές εκτός κέντρου.

Οι κατοικίες στα προάστια έχουν γίνει σαφώς πιο δημοφιλείς, καθώς το μεγάλο τους μειονέκτημα, η απόσταση δηλαδή από το κέντρο, φαίνεται να αποτελεί πλέον ένα από τα δευτερεύοντα κριτήρια για την επιλογή κατοικίας.

Ειδικότερα, στην Αττική, οι μεγαλύτερες αυξήσεις ζητούμενων τιμών πώλησης κατοικιών παρατηρούνται κυρίως σε περιοχές μακριά από το κέντρο της Αθήνας, όπως η περιοχή του Παπάγου, ο Χολαργός, το Πολυδένδρι και τα Βριλήσσια, στα βόρεια της πόλης.

Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές στην Αττική– Πού έπεσαν οι τιμές Facebook Twitter
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές στην Αττική– Πού έπεσαν οι τιμές Facebook Twitter

Από την άλλη, τάσεις σταθεροποίησης αλλά και ελαφράς μείωσης παρατηρούνται στις ζητούμενες τιμές ενοικίασης σε κεντρικές συνοικίες των Αθηνών.

Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές στην Αττική– Πού έπεσαν οι τιμές Facebook Twitter
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές στην Αττική– Πού έπεσαν οι τιμές Facebook Twitter

Επιπλέον αξιοσημείωτη είναι η αύξηση στις τιμές ακινήτων που βρίσκονται πλησίον των παραλιακών μετώπων, όπως το Σούνιο στην Αττική και ο Θερμαϊκός, η Πυλαία και η Θέρμη στη Θεσσαλονίκη, που καταγράφουν σημαντικές αυξήσεις στις τιμές ενοικίασης, οι οποίες ξεπερνούν το 5%, ενώ αγγίζουν ακόμη και το 20%.

Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές στην Αττική– Πού έπεσαν οι τιμές Facebook Twitter

Συνολικά, από τα παραπάνω στοιχεία αποτυπώνεται μία μεταβολή στις οικιστικές προτιμήσεις ενοικιαστών και υποψήφιων αγοραστών, οι οποίοι πλέον προσανατολίζονται σε περιοχές με χαμηλό συντελεστή δόμησης, περισσότερο πράσινο και πρόσβαση στη θάλασσα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM