Αισιοδοξία για τον 8χρονο με μεταφλεγμονώδες σύνδρομο τύπου Καβασάκι - Εξιτήριο εντός 24ωρων

Αισιοδοξία για τον 8χρονο με μεταφλεγμονώδες σύνδρομο τύπου Καβασάκι - Εξιτήριο εντός 24ωρων Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του οκτάχρονου που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ρίου με σύνδρομο Καβασάκι, και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο. 

Συγκεκριμένα η κλινική εικόνα του οκτάχρονου έχει βελτιωθεί αισθητά. Ο μικρός, που όπως τους είπε θέλει να γίνει αστροναύτης όταν μεγαλώσει, άνοιξε τα μάτια τους κι επικοινωνεί με τους γιατρούς και τους γονείς του. «Είναι καλά» τόνισε ο πατέρας του στον Alpha. «Ήταν μεγάλη η αγωνία μας αλλά τώρα χαμογελάμε» συνέχισε. «Δεν θέλω να το σκέφτομαι. Μία δοκιμασία ήταν. Ευχαριστούμε τους γιατρούς» είπε δήλωσε στο Open TV η μητέρα του παιδιού. 

Ο οκτάχρονος είχε εμφανίσει πυρετό στις 30 Νοεμβρίου και καθώς ο πατέρας του ήταν θετικός στον κορωνοϊό, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίου. Εκεί υποβλήθηκε σε τρία τεστ που βγήκαν αρνητικά, όμως οι γιατροί του έκαναν και τεστ αντισωμάτων που έδειξε ότι είχε νοσήσει χωρίς να εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα. Ο ιός κατέβαλε το ανοσοποιητικό του σύστημα και εμφάνισε το μεταφλεγμονώδες σύνδρομο.

Το μεταφλεγμονώδες αυτό σύνδρομο έχει συμπτώματα που παραπέμπουν στο σύνδρομο Καβασάκι. «Φαίνεται ότι αυτή η επιπλοκή του κορωνοϊού μιμείται τη νόσο Καβασάκι, γι' αυτό θα ακούσετε και κάποιους από εμάς να τη λέμε Καβασάκι-like syndrome» είχε δηλώσει στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο.

Με πληροφορίες από Open/Alpha/Πρώτο Πρόγραμμα 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ