Αίγινα: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό

Αίγινα: Έναρξη εργασιών για την αποκατάσταση της ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Ξεκίνησαν, όπως ήταν προγραμματισμένες, οι εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας.

Ο ανάδοχος με σαφείς εντολές και κατεύθυνση για άμεση έναρξη εργασιών, επί τη βάσει σφιχτού χρονοδιαγράμματος, ξεκίνησε τη διαδικασία συναρμολόγησης του ειδικού τεμαχίου που απαιτείται για την αποκατάσταση της βλάβης στην Αίγινα.

Υπενθυμίζεται ότι με έγγραφό της, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, είχε κάνει δεκτά και τα δύο αιτήματα του περιφερειάρχη Αττικής, προκειμένου να αποδεσμευτεί άμεσα ο χώρος στο σημείο της διαρροής για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης, αλλά και για να οριστεί ειδικός ανεξάρτητος πραγματογνώμονας που θα επιβλέπει την ορθή εκτέλεση του έργου, ενώ την Τρίτη πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προκειμένου να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα.

Σημειώνεται ότι το εισαγγελικό πόρισμα -μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Χαρδαλιά- έκανε λόγο για «αστοχία της διαδικασίας συγκόλλησης των σωλήνων», εκτιμώντας ότι δεν έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές κατά τη διαδικασία της θερμοκόλλησής τους, με τον περιφερειάρχη Αττικής να επιδεικνύει άμεσα αντανακλαστικά θέτοντας την κατασκευάστρια εταιρεία προ των ευθυνών της για την άμεση αποκατάστασης της βλάβης στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων. «Ο ανάδοχος ενεργεί βάσει των όσων προβλέπει η σχετική σύμβαση στην περίπτωση κατασκευαστικής αστοχίας. Το νερό θα ξαναέρθει στα σπίτια της Αίγινας όπως είχαμε υποσχεθεί εξ' αρχής», δήλωσαν συνεργάτες του Νίκου Χαρδαλιά.

Αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι ασφαλής εκτίμηση για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης θα γίνει το επόμενο 48ωρο, προσθέτοντας ότι απαιτούνται έως τέσσερις ημέρες για την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης στο νησί.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Η εισαγγελέας ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα

Ελλάδα / Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Η εισαγγελέας ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα

Καταπέλτης η αγόρευση της εισαγγελέως που ζητά παραπομπή στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης – Στο εδώλιο 11 κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο
LIFO NEWSROOM
Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ελλάδα / Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς, η μία καρδιά και οι πνεύμονες των δύο παιδιών από την Άρτα δίνουν ελπίδα σε παιδιά και ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα μεταμοσχεύσεων
LIFO NEWSROOM