Αχαΐα: Έκλεψαν τους κωδικούς Taxisnet από λογιστικό γραφείο και έπαιρναν τα επιδόματα παιδιών δικαιούχων

Αχαΐα: Έκλεψαν τους κωδικούς Taxisnet από λογιστικό γραφείο και έπαιρναν τα επιδόματα παιδιών δικαιούχων Facebook Twitter
0

Ένας 28χρονος, που συνελήφθη σε περιοχή της δυτικής Αχαΐας, κατηγορείται για παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών και υπεξαίρεση, ενώ έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 20 περιπτώσεις αφαίρεσης χρημάτων, με θύματα δικαιούχους επιδομάτων παιδιών

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων δύο ατόμων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, τα στοιχεία των οποίων έχων ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Σύμφωνα με την αστυνομία, η υπόθεση σχετίζεται με κλοπή σε λογιστικό γραφείο, από το οποίο αφαιρέθηκαν περίπου 1.000 κωδικοί και ονόματα χρηστών του Taxisnet.

Στις 29 Οκτωβρίου έγινε διάρρηξη σε λογιστικό γραφείο στην Αχαΐα, από όπου οι δράστες πήραν δύο βιβλία που περιείχαν προσωπικούς κωδικούς taxisnet περίπου 1.000 πολιτών.

Ένα μήνα αργότερα, έξι γυναίκες κατήγγειλαν στο τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, ότι δεν είχαν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους επιδόματα παιδιών, συνολικού ύψους 4.000 ευρώ.

Το πρωί της Τρίτης ο 28χρονος πήγε σε κατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών και δηλώνοντας ψευδή στοιχεία, αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από λογαριασμό, που είχε εκδοθεί στο όνομα του συνεργού του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Από τις έρευνες προέκυψε, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι τα επιδόματα παιδιών που δικαιούνταν τουλάχιστον 20 γυναίκες είχαν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο συνεργών του συλληφθέντα. Στους ίδιους λογαριασμούς εντοπίστηκαν συνολικά 14.000 ευρώ, τα οποία έχουν δεσμευτεί σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Οι δράστες, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet, που είχαν αφαιρέσει από το λογιστικό γραφείο, εισέρχονταν στην πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων, για τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιών και άλλαζαν το λογαριασμό πίστωσης του επιδόματος, εισάγοντας ΙΒΑΝ με δικαιούχους τους συνεργούς τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, συνεχίζουν οι έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τροποποιηθεί τα στοιχεία IBAN και άλλων δικαιούχων επιδομάτων παιδιών και έχουν αφαιρεθεί χρηματικά ποσά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ