Αγρότες: Χωρίς επιβάτες αναχώρησε πλοίο στη Μυτιλήνη - Διαμαρτυρίες στην Καρδίτσα

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Κινητοποιήσεις σ' όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν οι αγρότες διαμαρτυρόμενοι για μία ευρεία σειρά θεμάτων, που αγγίζουν -μεταξύ άλλων- το κομμάτι των επιδοτήσεων, την ακρίβεια και τη θανάτωση ζώων, λόγω της ευλογιάς των προβάτων.

Στη Μυτιλήνη, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι παραγωγοί κλιμάκωσαν τις διαμαρτυρίες τους, μπλοκάροντας το πλοίο «Διαγόρας», το οποίο αναχώρησε χωρίς επιβάτες και οχήματα.

Ειδικότερα, παρατάσσοντας τα αγροτικά τους οχήματα στον λιμένα της Μυτιλήνης, δεν επέτρεψαν στους επιβάτες να επιβιβαστούν στο πλοίο ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις κυβερνητικές πολιτικές. Αντίστοιχα, στην Καρδίτσα, παραγωγοί και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας σανό και γάλα.

Με τη λήξη των χθεσινών τους κινητοποιήσεων, οι αγρότες του Ε65, επέστρεψαν στο μπλόκο τους.

Αγρότες: Κλειστό το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο

Το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης» έκλεισε και πάλι, έπειτα από απόφαση αγροτών και κτηνοτρόφων που ενισχύουν τις κινητοποιήσεις τους στην Κρήτη.

Ως εκ τούτου, οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου, σταμάτησαν και πάλι στις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα να ακυρωθούν τέσσερις πτήσεις από Ηράκλειο και μία από Αθήνα για Ηράκλειο, και όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθούν πτήσεις, τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη στις 11:00 το πρωί, οπότε αναμένεται και η επόμενη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Στη συνεδρίαση, οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν σε νεότερες αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους και τον συντονισμό των αγροτικών μπλόκων.

Με την είσοδο διαμαρτυρόμενων στην πίστα του αεροδρομίου τη Δευτέρα, αποφασίστηκε αναστολή της λειτουργίας του, η οποία διήρκησε μέχρι το απόγευμα, περίπου στις 18:00.

Αφότου αποχώρησαν από την πίστα και κατόπιν των απαραίτητων ελέγχων ασφαλείας ελέγχους ασφαλείας, το πρόγραμμα των πτήσεων ακολουθήθηκε ξανά.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλευρό των αγροτών η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ»

Ελλάδα / Στο πλευρό των αγροτών η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ»

Η «Καλλιστώ» καλεί την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να στηρίξει ουσιαστικά την αναγέννηση της υπαίθρου, με πολιτικές που θα ενισχύουν τόσο τις τοπικές κοινωνίες όσο και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος
LIFO NEWSROOM
Νεκρό παιδί στη Ζάκυνθο: «Είδα τον πατέρα με αίματα, το σκυλί θα μας έτρωγε όλους», λέει ο πρόεδρος Αγίου Λέοντα

Ελλάδα / Νεκρό παιδί στη Ζάκυνθο: «Είδα τον πατέρα με αίματα, το σκυλί θα μας έτρωγε όλους» λέει ο πρόεδρος Αγίου Λέοντα

Ο πρόεδρος της κοινότητας ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν στο σπίτι της οικογένειας και περιέγραψε τι συνέβη μετά την επίθεση του σκύλου στο παιδί
LIFO NEWSROOM