Αγωγή κατά του ελληνικού κράτους υπέβαλε η μητέρα της Μυρτώς

Αγωγή κατά του ελληνικού κράτους υπέβαλε η μητέρα της Μυρτώς Facebook Twitter
9

Αγωγή κατά του ελληνικού κράτους καθώς δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση της υγείας και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη της Μυρτώς Κοτρώτσου κατέθεσε η μητέρα της.

Η μητέρα της άτυχης κοπέλας που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης από Πακιστανό πριν από 5,5 χρόνια στην Πάρο, Μαρία Κοτρώτσου,  μιλώντας στο radio1d.gr, ανέφερε τους λόγους που την οδήγησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Όπως εξήγησε, το ελληνικό κράτος δεν φροντίζει την Μυρτώ και δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση της υγείας της και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη προσθέτοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση βοήθησε να μεταφερθεί η κόρη της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το κράτος, σημείωσε, χορηγεί ένα επίδομα 730 ευρώ το μήνα, το οποίο όμως – όπως λέει – δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη της θεραπείας της. Άλλωστε, η καθημερινότητα της περιλαμβάνει θεραπείες και πολλά φάρμακα που την βοηθούν να κρατηθεί στη ζωή.

Υπογράμμισε ότι κινήθηκε δικαστικά κατά του Ελληνικού Δημοσίου και θα πάει μέχρι τέλους το δικαστικό αγώνα προκειμένου να μην βρεθεί κανείς στη θέση της Μυρτώς. Δεν είναι δυνατόν, τόνισε η κυρία Κοτρώτσου, να αδιαφορεί το κράτος για τη Μυρτώ και να μην της παρέχει τα αναγκαία.

Έχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις και αυτά διεκδικώ με την αγωγή κατά του κράτους, σημείωσε επίσης, εξηγώντας πως αυτή τη στιγμή η Μυρτώ επιβιώνει λόγω της συνεισφοράς ιδιωτών, καθώς το κράτος αδιαφορεί πλήρως.

Όπως αναφέρει, οι αρμόδιοι της είπαν ότι, αν ήταν Έλληνας ο δράστης, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση. Επειδή όμως είναι Πακιστανός, η χώρα του δεν έχει υπογράψει κάποια διμερή σύμβαση με την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν μπορεί να αναλάβει τα ιατρικά έξοδα της κόρης της.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM