Άγνωστοι έγραψαν αντισημιτικά μηνύματα έξω από τη συναγωγή Τρικάλων

Άγνωστοι έγραψαν αντισημιτικά μηνύματα έξω από τη συναγωγή Τρικάλων Facebook Twitter
0

Άγνωστοι βεβήλωσαν την ιστορική συναγωγή Τρικάλων, γράφοντας αντισημιτικά συνθήματα έξω από το ανακαινισμένο κτίριο. 

Οι δράστες έγραψαν με σπρέι «Εβραϊκά φίδια έξω», πάνω στην περίφραξη της συναγωγής και εξαφανίστηκαν, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ανακοινωθεί κάποια προσαγωγή ή σύλληψη για την υπόθεση. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) καταδίκασε την βέβηλη πράξη και ζήτησε από τις αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών και για την προστασία των εβραϊκών χώρων της πόλης των Τρικάλων, «η οποία έχει αποδείξει τη μηδενική ανοχή της στη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό».

Άγνωστοι έγραψαν αντισημιτικά μηνύματα έξω από τη συναγωγή Τρικάλων Facebook Twitter

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ:

«Τούτες τις άγιες ημέρες για όλον το κόσμο, που το φως της αγάπης διαχέεται, κάποιοι εξακολουθούν να καλλιεργούν το μίσος κατά των Εβραίων! Τα αισχρά και υβριστικά συνθήματα αντισημιτικού μίσους με τα οποία βεβηλώθηκε η ανακαινισμένη ιστορική συναγωγή των Τρικάλων προκαλούν μόνον αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη.

»Μας υπενθυμίζουν ότι το αυγό του φιδιού συνεχίζει να εκκολάπτεται στους κόλπους της κοινωνίας μας και ότι ο αγώνας για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού πρέπει να είναι συνεχής και η επαγρύπνηση αδιάκοπη.

»Καταδικάζουμε τη βέβηλη αυτή πράξη και καλούμε τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών και για την προστασία των εβραϊκών χώρων της πόλης των Τρικάλων, η οποία έχει αποδείξει τη μηδενική ανοχή της στη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό.

Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2019

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ