Αφροδίτη Λίτη: Η ΑΣΚΤ αναβάλει την ανακήρυξή της σε ομότιμη καθηγήτρια - Είχε φιλοτεχνήσει το άγαλμα της Κάλλας

Αφροδίτη Λίτη Facebook Twitter
0

Χωρίς επίσημες ανακοινώσεις η ΑΣΚΤ αναβάλει την ανακήρυξη της Αφροδίτης Λίτη σε ομότιμη καθηγήτρια της Σχολής, όπως συνηθίζεται για όλους του συνταξιούχους καθηγητές της. 

Η τυπική ανακήρυξη ενός μέλους της σχολής που βγαίνει σε σύνταξη είναι κίνηση αβρότητας και συναδελφοσύνης, χωρίς πρακτικό αντίκρισμα. Η κυρία Λίτη είχε πάρει την σύνταξή της και ήταν ώρα να ανακηρυχθεί ομότιμη καθηγήτρια, όμως σιωπηλά, χωρίς να της πουν τίποτα, δεν έκαναν την σχετική συνεδρίαση, σύμφωνα με πηγές της ΑΣΚΤ που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως η Αφροδίτη Λίτη,  Καθηγήτρια στον Τομέα Γλυπτικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και μέλος στο Δ.Σ. του Μουσείου της Ακρόπολης, είναι η γλύπτρια που φιλοτέχνησε το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας στο ξέφωτο Ροβέρτου Γκάλη, επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 

Η παραγγελία και η τοποθέτηση του αγάλματος αποτελεί συνεχεία εκδηλώσεων προς τιμήν της αθάνατης Ελληνίδας ντίβας, που άρχισαν φέτος με την Έκθεση στο Αχίλλειον στην Κέρκυρα «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ». 

Το χάλκινο γλυπτό, που τοποθετήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Συλλόγου «Μαρία Κάλλας» για τα 100 χρόνια από την γέννηση της μεγάλης καλλιτέχνιδας, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στα social media.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ