Αφροδίτη Λίτη: Η ΑΣΚΤ αναβάλει την ανακήρυξή της σε ομότιμη καθηγήτρια - Είχε φιλοτεχνήσει το άγαλμα της Κάλλας

Αφροδίτη Λίτη Facebook Twitter
0

Χωρίς επίσημες ανακοινώσεις η ΑΣΚΤ αναβάλει την ανακήρυξη της Αφροδίτης Λίτη σε ομότιμη καθηγήτρια της Σχολής, όπως συνηθίζεται για όλους του συνταξιούχους καθηγητές της. 

Η τυπική ανακήρυξη ενός μέλους της σχολής που βγαίνει σε σύνταξη είναι κίνηση αβρότητας και συναδελφοσύνης, χωρίς πρακτικό αντίκρισμα. Η κυρία Λίτη είχε πάρει την σύνταξή της και ήταν ώρα να ανακηρυχθεί ομότιμη καθηγήτρια, όμως σιωπηλά, χωρίς να της πουν τίποτα, δεν έκαναν την σχετική συνεδρίαση, σύμφωνα με πηγές της ΑΣΚΤ που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως η Αφροδίτη Λίτη,  Καθηγήτρια στον Τομέα Γλυπτικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και μέλος στο Δ.Σ. του Μουσείου της Ακρόπολης, είναι η γλύπτρια που φιλοτέχνησε το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας στο ξέφωτο Ροβέρτου Γκάλη, επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 

Η παραγγελία και η τοποθέτηση του αγάλματος αποτελεί συνεχεία εκδηλώσεων προς τιμήν της αθάνατης Ελληνίδας ντίβας, που άρχισαν φέτος με την Έκθεση στο Αχίλλειον στην Κέρκυρα «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ». 

Το χάλκινο γλυπτό, που τοποθετήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Συλλόγου «Μαρία Κάλλας» για τα 100 χρόνια από την γέννηση της μεγάλης καλλιτέχνιδας, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στα social media.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΕΦ: Ποιο είναι το κόμμα που προωθεί «τουρκική μειονότητα» και κέρδισε Ροδόπη και Ξάνθη στις Ευρωεκλογές

Ελλάδα / ΚΙΕΦ: Ποιο είναι το κόμμα που προωθεί «τουρκική μειονότητα» και κέρδισε Ροδόπη και Ξάνθη στις Ευρωεκλογές

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου πρόεδρος στο κόμμα που ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ -Η συμμαχία με την «μακεδονική εθνική μειονότητα» και η προσπάθεια να περάσουν το πλαφόν του 3% για να εκπροσωπηθούν σε Βουλή και Ευρωβουλή
NEWSROOM
Εργοστάσιο – Κάτω Κηφισιά: Ελικόπτερο στην κατάσβεση για να μην επεκταθεί η φωτιά

Ελλάδα / Εργοστάσιο – Κάτω Κηφισιά: Ελικόπτερο στην κατάσβεση για να μην επεκταθεί η φωτιά

Πυκνοί μαύροι καπνοί υψώνονται στον ουρανό - Μήνυμα από το 112: «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Κλείστε πόρτες και παράθυρα» - Κλειστοί δρόμοι στην Κηφισιά - Ανοξείδωτα προϊόντα κατασκεύαζε το εργοστάσιο της εταιρείας Pal
NEWSROOM
Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά έπειτα από έκρηξη - Μήνυμα του 112: «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Ελλάδα / Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά έπειτα από έκρηξη - Μήνυμα του 112: «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

«Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας» αναφέρεται στο έκτακτο μήνυμα από το 112 - Για την κατάσβεση επιχειρεί και ελικόπτερο - Ανησυχία από τον τοξικό καπνό
NEWSROOM