Άδειες-εξπρές για τα τουριστικά καταλύματα

Άδειες-εξπρές για τα τουριστικά καταλύματα Facebook Twitter
1

Με διαδικασίες - εξπρές θα χορηγείται το ειδικό σήμα  λειτουργίας σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τον τουρισμό. Σύμφωνα με το "Έθνος", θα αρκούν  50 ημέρες –για να δοθεί το ειδικό σήμα λειτουργίας ενώ  οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά ακόμα και στα ΚΕΠ.

Παράλληλα οι τουριστικές κατοικίες, που βρίσκονται μέσα σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα, θα μπορούν να πωλούνται από τα σχέδια.

Το ν/σ με τίτλο  "Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις" φέρνει 10 μεγάλες αλλαγές στις αδειοδοτήσεις, δίνει φορολογικά κίνητρα σε όσους αναλάβουν ρόλο χορηγού για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο για τις ειδικές μορφές τουρισμού και "προστατεύει τα μικρά νησιά από τα κότερα.

Αρμόδια αρχή για τη χορήγηση του ειδικού σήματος λειτουργίας σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, θα είναι το υπ. Τουρισμού ενώ η κατάταξη  του καταλύματος, με βάση τα "αστέρια" για τα ξενοδοχεία και τα "κλειδιά" για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, θα γίνεται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.

Το προνόμιο να δημιουργούν εξέδρες για πρόσδεση σκαφών ή τη διευκόλυνση των λουομένων θα έχουν όχι μόνο τα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων άνω των 300 κλινών, αλλά και τα μικρότερα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασανσέρ έπεσε από τον 3ο όροφο στο «Γεννηματάς» – Εργαζόμενη σώθηκε την τελευταία στιγμή

Ελλάδα / Ασανσέρ έπεσε από τον 3ο όροφο στο «Γ. Γεννηματάς» – Εργαζόμενη σώθηκε την τελευταία στιγμή

Η εργαζόμενη βγήκε από τον ανελκυστήρα λίγο πριν ο θάλαμος κατεβεί απότομα στο ισόγειο - Ο ανελκυστήρας διαθέτει εν ισχύ όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά συντήρησης αναφέρει το νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM
Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη – 271 κιλά εντοπίστηκαν σε κοντέινερ από τη Λατινική Αμερική

Ελλάδα / Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη – 271 κιλά εντοπίστηκαν σε κοντέινερ

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του κοντέινερ, όπου είχαν αποκρυφτεί 271 κιλά και 150 γραμμάρια κοκαΐνης, αξίας 5,5 εκατομμύρια ευρώ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αν κρίνω από το τι σεισμόπληκτο αχούρι χωρίς τουαλέτες παίρνει άδεια τώρα που είναι δύσκολο και χρονοβόρο, δε θέλω να φανταστώ τι θα γίνεται όταν το σήμα θα είναι δυο μηνών υπόθεση.