Λαθρεμπόριο τσιγάρων τεράστιας κλίμακας αποκάλυψε η ΑΑΔΕ στον Πειραιά, καθώς κατασχέθηκαν 35 κοντέινερ με 338 εκατομμύρια τεμάχια.

 

Η συνολική αξία των δασμών ανέρχεται σε 72 εκατομμύρια ευρώ. Ο εγκέφαλος του πολυεθνικού κυκλώματος είναι Σύρος, ο οποίος αναζητείται και ελέγχεται και από άλλες χώρες. Η συγκεκριμένη είναι μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις λαθρεμπορίου τσιγάρων στην Ευρώπη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Το κύκλωμα μετέφερε τα λαθραία τσιγάρα από το Ντουμπάι, με προορισμό τη Συρία και από εκεί διοχετεύονταν σε αραβικές χώρες, ανέφεραν ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής και ο γενικός διευθυντής του τελωνείου Πειραιά, Κωνσταντίνος Μουρτίδης. Στον Πειραιά, τα λαθραία τσιγάρα έφτασαν με κοντέινερ και τα φορτωτικά έγγραφα δήλωναν ότι περιείχαν είδη και παρασκευάσματα διατροφής.

 

Η έρευνα ξεκίνησε από το Φεβρουάριο όταν έφτασε στις τελωνειακές αρχές η πληροφορία για 4 ύποπτα κοντέινερ από το Ντουμπάι, τα οποία δεσμεύτηκαν. Ακολούθησαν και άλλες αποστολές με διαφορετικό παραλήπτη, οι οποίες όμως είχαν το ίδιο τηλέφωνο και ίδια διεύθυνση.
 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr