ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

«Έκρηξη» κλήσεων στην Άμεση Δράση μέσα στον χιονιά

«Έκρηξη» κλήσεων στην Άμεση Δράση μέσα στον χιονιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης κατέγραψε ρεκόρ κλήσεων την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, εν μέσω του χιονιά, σπάζοντας το ρεκόρ της 23ης Μαρτίου 2020, πρώτης ημέρας εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της κίνησης λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από τις 5 το πρωί έως τις 9 το βράδυ εκείνης της ημέρας το «100» δέχτηκε συνολικά 26.000 κλήσεις από πολίτες που ζητούσαν βοήθεια ή πληροφορίες για τον χρόνο αποκατάστασης των βλαβών στην ηλεκτροδότηση.

Κατά μέσο όρο, το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχεται ημερησίως 6.000-7.000 κλήσεις. Την πρώτη ημέρα εφαρμογής του lockdown πέρυσι τον Μάρτιο, είχε δεχτεί 25.780.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΑΔΑ που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», από τις 5 το πρωί της Τρίτης έως τη 1 το μεσημέρι το τηλεφωνικό κέντρο δέχτηκε 12.500 τηλεφωνήματα, ενώ από τη 1 μ.μ. και έως τις 9 μ.μ. δέχτηκε 13.500.

Αρκετές χιλιάδες πολιτών ανέφεραν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος από πτώσεις δέντρων και στην αστυνομία, καθώς, λόγω το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΔΔΗΕ είχε ουσιαστικά καταρρεύσει. «Παρότι αναρμόδιοι, συγκεντρώναμε τα στοιχεία και τα διαβιβάζαμε στον ΔΕΔΔΗΕ, όταν βέβαια καταφέρναμε και εμείς να πιάσουμε γραμμή», μετέφερε στην εφημερίδα «Καθημερινή» αρμόδια αστυνομική πηγή.

Το προσωπικό της ομάδας ΔΙΑΣ., δεν μπορούσε να περιπολεί ως συνήθως με μοτοσικλέτες και επάνδρωσε περιπολικά οχήματα. Η Άμεση Δράση συγκέντρωσε από τις περιφερειακές αστυνομικές διευθύνσεις της Αττικής όλα τα διαθέσιμα αυτοκίνητα και έβγαλε στους δρόμους της Αττικής επιπλέον 48 περιπολικά ανά οκτάωρο -συνολικά πάνω 80 σε κάθε βάρδια αντί των 36 υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Το πλήρωμα ενός περιπολικού κλήθηκε να μεταφέρει εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Έλενα» μία γυναίκα που αντιμετώπισε επιπλοκή στην εγκυμοσύνη της. Ακόμα, αρκετοί νεφροπαθείς μεταφέρθηκαν με περιπολικά για αιμοκαθάρσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι ένστολοι της Άμεσης Δράσης ανέλαβαν να μεταφέρουν ασθενείς στους οποίους χορηγείται συμπληρωματικό οξυγόνο, σε σπίτια συγγενών και φίλων που είχαν ρεύμα.

Αστυνομικοί κλήθηκαν επίσης να μεταφέρουν από τα σπίτια τους στην πρώην Σχολή Ευελπίδων δικαστικούς και εισαγγελείς, όπως επίσης και αστέγους σε θερμαινόμενους χώρους των δήμων. 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM