ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Politico: Ως τα τέλη του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 23% στην Ελλάδα, με τον σημερινό ρυθμό

Politico: Ως τα τέλη του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 23% στην Ελλάδα, με τον σημερινό ρυθμό Facebook Twitter
EPA
0

Η Κομισιόν θέλει να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού της ΕΕ έως τα τέλη του καλοκαιριού, αλλά αυτός ο στόχος είναι ακόμη μακριά, με τον σημερινό ρυθμό εμβολιασμών, σύμφωνα με το Politico.

Το Politico καταγράφει καθημερινά τα στοιχεία από τις δόσεις εμβολίων που γίνονται στην ΕΕ και τη Βρετανία. Με τον τωρινό ρυθμό, καμία χώρα της Ένωσης δεν θα πλησιάσει τον στόχο της Κομισιόν για τους εμβολιασμούς, αν ο ρυθμός παραμείνει ίδιος, σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση.

Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, έως τα τέλη του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 23% του ενήλικου πληθυσμού- με τον σημερινό ρυθμό- σύμφωνα με την ανάλυση του Politico. Πριν από περίπου μία εβδομάδα η ανάλυση- με βάση τα έως τότε στοιχεία- ανέφερε ότι η χώρα μας θα έχει εμβολιάσει το 16% του πληθυσμού έως τα τέλη του καλοκαιριού.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η Βρετανία, καθώς εκτιμάται ότι έως τον Σεπτέμβριο θα έχει εμβολιάσει το 94%, ενώ η Ελλάδα είναι στην έκτη θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ.

Politico: Ως τα τέλη του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 23% στην Ελλάδα, με τον σημερινό ρυθμό Facebook Twitter

Στην ίδια ανάλυση το Politico υπολογίζει τις δόσεις που απαιτούνται καθημερινά προκειμένου να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού κάθε χώρας έως τις 22 Σεπτεμβρίου, όπως και το πότε αναμένεται να επιτευχθεί ο στόχος με τον σημερινό ρυθμό που γίνονται τα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Σε αυτή την περίπτωση υπολογίζεται ότι η χώρα μας θα φτάσει στο 70% τον Μάρτιο του 2023 (πριν από περίπου μία εβδομάδα υπολογιζόταν ότι αυτό θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2024). Για να πετύχει τον εμβολιασμό του 70% έως τις 22 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα πρέπει να χορηγεί καθημερινά 51.655 δόσεις, σύμφωνα με τους νέους υπολογισμούς.

Politico: Ως τα τέλη του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 23% στην Ελλάδα, με τον σημερινό ρυθμό Facebook Twitter

Τέλος, η χώρα μας είναι στη 16η θέση στην ΕΕ σε ό,τι αφορά τις δόσεις εμβολίου που έχουν γίνει ανά 100 άτομα (2,58). Στη Βρετανία, που εκτιμάται ότι θα πετύχει τον στόχο του 70% τον Αύγουστο, έχουν γίνει 13,95 εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους.

Politico: Ως τα τέλη του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 23% στην Ελλάδα, με τον σημερινό ρυθμό Facebook Twitter

Όταν ρωτήθηκε πότε υπολογίζει η κυβέρνηση ότι θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, ο Χρήστος Ταραντίλης απάντησε: «Το Α και το Ω είναι να μπορέσουμε να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των εμβολίων. Ο εμβολιαστικός σχεδιασμός στην Ελλάδα είναι πανέτοιμος. Η χώρα μας είναι στην 5η θέση μεταξύ των 27 χωρών όσον αφορά το ποσοστό που εμβολιάζεται καθημερινώς. Είμαστε έτοιμοι. Το θέμα είναι να έρθουν τα εμβόλια στην προγραμματισμένη χρονική στιγμή και να εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μέχρι το καλοκαίρι».

Όσο για το αν η Ελλάδα εξετάζει την αγορά του ρωσικού ή του κινεζικού εμβολίου στην περίπτωση που πάρουν έγκριση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Κινούμαστε στο πλαίσιο της Ευρώπης και όπως κάθε κυβέρνηση, έτσι και η δική μας, θα κάνουμε το καλύτερο στα θέματα της δημόσιας υγείας».

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM