O Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητά να ανοίξουν τα μουσεία & οι αρχαιολογικοί χώροι

O Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητά να ανοίξουν τα μουσεία & οι αρχαιολογικοί χώροι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Να προγραμματιστεί το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων και των δημόσιων μουσείων, με όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα και με δωρεάν είσοδο τον πρώτο μήνα λειτουργίας τους, ζητά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

«Πλησιάζουμε, πλέον, στον τέταρτο συνεχόμενο μήνα με κλειστούς όλους τους χώρους πολιτισμού, μεταξύ αυτών τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας. Οι ψηφιακές δράσεις και οι δράσεις στο διαδίκτυο, που αναπτύχθηκαν από όλες σχεδόν τις υπηρεσίες του πολιτισμού, δεν αρκούν για να καλύψουν την ανάγκη των ανθρώπων για βιωματική επαφή με το αγαθό του πολιτισμού, κάτι που έγινε ακόμη πιο εμφανές ήδη κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας. Ο πολιτισμός, σε όλες του τις εκφάνσεις, είναι πραγματική ανάγκη, είναι έκφραση, είναι πνεύμονας ζωής», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΑ.

«Ειδικά οι αρχαιολογικοί χώροι, ως υπαίθριοι χώροι, είναι απολύτως ασφαλείς και είναι ακατανόητη η επιμονή να παραμένουν κλειστοί. Εξάλλου, τα σχολεία επαναλειτουργούν και η άμεση επαφή των μαθητών με την πολιτιστική κληρονομιά και εν γένει τον πολιτισμό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


»Τον πρώτο μήνα της λειτουργίας τους, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα δημόσια μουσεία να έχουν δωρεάν είσοδο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να έχουν μία ασφαλή μη εμπορευματική δραστηριότητα, και να λειτουργήσουν ως πνεύμονες πολιτισμού, όπως είναι και ο προορισμός τους».

Επιπλέον, ενώνοντας τη φωνή του «με τον καλλιτεχνικό κόσμο, τους εργαζόμενους του σύγχρονου πολιτισμού», ζητά «να καθοριστούν άμεσα τα απαραίτητα και εξειδικευμένα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια οι χώροι καλλιτεχνικής έκφρασης και πολιτισμού (θέατρα, κινηματογράφοι κ.λπ.)».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM