«Δωδεκάχρονη αθλήτρια της ελληνορωμαϊκής πάλης κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον προπονητή της»

«Δωδεκάχρονη αθλήτρια της ελληνορωμαϊκής πάλης κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον προπονητή της» Facebook Twitter
0

Νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης αθλήτριας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, η οποία έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και τις επόμενες ημέρες θα εκδικαστεί στο Εφετείο. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, τo περιστατικό συνέβη το 2016 και αφορά έναν 47χρονο προπονητή ελληνορωμαϊκής πάλης ο οποίος κατηγορείται πως κακοποίησε σεξουαλικά ένα 12χρονο, τότε, κορίτσι. Η σχετική καταγγελία έγινε μόλις η μητέρα βεβαιώθηκε για την κατάσταση, κάτι που χρειάστηκε μερικούς μήνες.

«Απομακρύνσου γιατί θα σε καταγγείλω»

Όλα ξεκίνησαν όταν τον Ιούλιο του 2016, η 12χρονη ακολούθησε τον προπονητή, με τη συναίνεση των γονιών της, σε προπονητική κατασκήνωση, όπου αρρώστησε με πυελονεφρίτιδα ανεβάζοντας υψηλό πυρετό και όσο ήταν άρρωστη, έμενε στο δωμάτιο του προπονητή της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η μητέρα της δεν ενημερώθηκε παρά το πληροφορήθηκε εκ των υστέρων μέσω άλλων μαθητριών και των γονιών τους. Η 12χρονη παραδέχθηκε το γεγονός στη μητέρα της, η οποία επικοινώνησε με τον προπονητή, ζητώντας να απομακρυνθεί αλλιώς θα τον καταγγείλει. 

«Τότε είχε μόλις κλείσει τα 12 έτη της ηλικίας της. Τον κατηγορούμενο τον γνώριζα σαν γείτονα. Στην πάλη πήγαιναν κάποιες φίλες της κόρης μου και τη γράψαμε κι εμείς. Δυστυχώς άργησα να καταλάβω τι συνέβαινε. Στην κόρη μου άρεσε το άθλημα αυτό, αδυνάτισε και έβλεπα ότι είχε ενθουσιαστεί. Σιγά-σιγά την έβλεπα ότι μιλούσε μόνο για την πάλη και τον προπονητή της. Μέχρι που απομακρύνθηκε και από τις παρέες της», δήλωσε η μητέρα της. 

Η ανήλικη φέρεται να είπε στη μητέρα της πως είχε ολοκληρωμένες σχέσεις με τον προπονητή από τον περασμένο Μάιο, ενώ την ίδια περίοδο. «Με χιλιοπαρακάλεσε να μην του κάνω κακό. Να μην το καταγγείλω και ότι δεν πρόκειται να το παραδεχτεί. Την άλλη μέρα του είπα στο τηλέφωνο να μείνει μακριά από την κόρη μου. Μου απάντησε να κάνω ό,τι θέλω και τίποτα άλλο», είπε η μητέρα της 12χρονης.

Ο γιος του προπονητή φέρεται να βρήκε στο αυτοκίνητο του πατέρα του ένα γράμμα που του είχε στείλει η 12χρονη, το οποίο έδωσε στην αδερφή της. Επίσης, οι συμμαθήτριες της 12χρονης έστειλαν επίσης γράμμα στον διευθυντή του σχολείου, λέγοντας ότι διαπίστωναν κάτι ύποπτο.

  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μητέρα κατήγγειλε τελικά την υπόθεση στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων τον Οκτώβριο του 2016 και ο ιατροδικαστής διαπίστωσε τότε την ύπαρξη ενοχοποιητικού DNA στα γεννητικά όργανα της ανήλικης. O προπονητής προφυλακίστηκε και ένα χρόνο μετά κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για «αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια» με 12ετή ποινή φυλάκισης, η οποία εκτίεται στις Φυλακές Τριπόλεως.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος προπονητής υποστήριξε ότι δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις με το 12χρονο κορίτσι και πως όσα είπε μια καμαριέρα που τον είδε γυμνό πάνω από το ανήλικο κορίτσι μέσα στο δωμάτιό του ήταν «αποκύημα της φαντασίας της» και «για να σπιλώσουν το όνομα της Ομοσπονδίας».

«Το τρομακτικό στην υπόθεση της 12χρονης αθλήτριας είναι ότι ο κατηγορούμενος δεν έπρεπε ποτέ να έχει βρεθεί κοντά σε παιδιά και να του έχει δοθεί η δυνατότητα να τα προπονεί. Το σωματείο στο οποίο ανήκε, και του οποίου φερόταν άλλοτε πρόεδρος, άλλοτε ιδρυτής και άλλοτε απλός προπονητής, είχε λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση χωρίς να έχει προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα. Διαγράφηκε τελικά το 2018. Ο ίδιος δεν είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Η υπόθεση αυτή ανοίγει μία τεράστια συζήτηση για το πώς διοικούνται οι ομοσπονδίες, αν είναι νόμιμα τα σωματεία που ψηφίζουν τα ίδια πρόσωπα εδώ και χρόνια, και αν παράνομα διαγράφονται τα σωματεία και οι αθλητές που στηλιτεύουν τις παρανομίες των διοικούντων», σημείωσε μεταξύ άλλων η η δικηγόρος της οικογένειας, Ειρήνη Μαρούπα. 

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα, Newsit

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM