Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Πώς έφτασε στις συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ - Όλη η δικογραφία

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Πώς έφτασε στις συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ - Όλη η δικογραφία Facebook Twitter
Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Τι αναφέρει η δικογραφία της υπόθεσης (Eurokinissi)
0

Καρέ καρέ περιγράφεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας, η υπόθεση του ξυλοδαρμού του υπαλλήλου του μετρό από τους δύο φερόμενους ανήλικους δράστες.

Σήμερα, οι δύο ανήλικοι απολογούνται στον ανακριτή καθώς οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές άσκησαν σε βάρος τους ποινική δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Στο διαβιβαστικό της δικογραφίας, που παρουσιάζει το Πρώτο Θέμα, περιγράφονται λεπτό προς λεπτό με φωτογραφικά ντοκουμέντα οι κινήσεις των φερόμενων δραστών που οδήγησαν στη σύλληψή τους.

Το βίντεο της επίθεσης, μια κλήση που έκαναν στη μητέρα τους για να τους πάρει από το Μοναστηράκι και τα προφίλ τους στο facebook ήταν τα κλειδιά που οδήγησαν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών.

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Πώς έφτασε στις συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ - Όλη η δικογραφία Facebook Twitter
(Eurokinissi)

«Από τη ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού που μας χορηγήθηκε από την εταιρεία ΣΤΑΣΥ Α.Ε, εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον συρμό του ΜΕΤΡΟ, από τον σταθμό Άγιο Αντώνιο στις 13:03. Εξήλθαν του συρμού στον σταθμό Ομόνοια και επιτέθηκαν στον παθόντα στις 13:12. Εν συνεχεία και αφού μετεπιβιβάστηκαν εκ νέου σε συρμό ΗΣΑΠ στην Ομόνοια, εξήλθαν από το συρμό ΗΣΑΠ στον συρμό Μοναστηράκι στις 13:25.» αναφέρει σε σημείο της του το διαβιβαστικό της δικογραφίας.

«Συγχρόνως περιήλθε στην υπηρεσία μας πληροφορία η οποία ανέφερε ότι οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του σταθμάρχη είναι δύο αδέρφια που ονομάζονται (σ.σ αναφέρει τα ονόματα των δύο ανηλίκων) με προφίλ στη διαδικτυακή εφαρμογή Facebook (σ.σ αναφέρει τα στοιχεία του προφίλ) και χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα (σ.σ αναφέρεται στους αριθμούς των τηλεφώνων). Από την ανάλυση των δημόσια ανηρτημένων φωτογραφιών στο προφίλ του στο Facebook με τα στιγμιότυπα από τη δράση στο ΜΕΤΡΟ, προέκυψε απόλυτη ταύτιση» συνεχίζει.

Ωστόσο, η ασφάλεια είχε ήδη στα χέρια της την ανάλυση των στιγμάτων των κινητών τηλεφώνων που υπήρχαν στο σημείο της επίθεσης τη συγκεκριμένη ώρα.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, με βάση το βιντεοληπτικό υλικό που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης και τη συνδυαστική μελέτη των στοιχείων που προέκυψαν από την εξέταση προκύπτει ότι (σ.σ αναφέρει τα ονόματα των ανηλίκων), είναι τα πρόσωπα που επιτέθηκαν με σφοδρότητα και ανθρωποκτόνο πρόθεση στον σταθμάρχη ΣΤΑΣΥ ενώ ο (σ.σ αναφέρεται στον ειδικό φρουρό της ΔΙ.ΑΣ) ήταν αυτός που τους παρείχε κάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο θα αποφύγουν τη σύλληψη τους χρησιμοποιώντας την επαγγελματική του ιδιότητα.

Στη δικογραφία παρατίθενται επίσης συνομιλίες της μητέρας των δυο ανήλικων δραστών με τον αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ και έναν άγνωστο άνδρα.

Στην πρώτη συνομιλία, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η μητέρα έχει μιλήσει με κάποιον που της έχει πει ότι «έχει γίνει καρφωτή». Εκείνη, ρωτάει τον αστυνομικό αν τους έχουν καρφώσει και εκείνος απαντά «προφανώς και έχει γίνει γιατί έχει πάρει μεγάλη έκταση η υπόθεση».

«Τα παιδιά θα τα μαγκώσουν αργά ή γρήγορα» φέρεται να ρωτά η μητέρα και αυτός απαντά «τα παιδιά θα τα μαγκώσουν και άκου να σου πω. Αύριο θέλεις; «( πιθανότατα εννοεί να τα παραδώσουν). Μίλα με τον δικηγόρο, να τα πάω εγώ να μην τα πειράξει κανείς. Δεν θα φανώ εγώ, μόνο τα παιδιά θα με δούνε».

«Να παραδοθούμε;»  φέρεται να ρωτά και ο αστυνομικός απαντά: «Ναι, ναι να παραδοθείτε. Θα πω ότι τα παιδιά ήρθαν σε μένα και ότι υπέστησαν έλεγχο».

Σε ένα δεύτερο τηλεφώνημα στις 20:20 ο ειδικός φρουρός φέρεται να λέει στη μητέρα: «Λοιπόν άκου να δεις. Έχει πάρει έκταση και αυτοί ψάχνουν γιατί είναι βαρβάτη σύλληψη. Για να μην πέσουν σε κανέναν περίεργο ασφαλίτη γιατί βλέπεις πως φέρονται και τι ακούγεται στην τηλεόραση. Λένε για οπαδικά. Αν δεν βρεθούν σύντομα θα δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες τους στην τηλεόραση. Οπότε καλό είναι να προλάβεις και προκειμένου να πέσουν σε κανέναν περίεργο, αν δεν θες να φανώ εγώ, θα το πω σε δικά μου παιδιά και εγώ θα είμαι πίσω με πολιτικά».

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ