Δημοτικό σχολείο ζήτησε στους μαθητές να φέρουν μαζί «μικρή κουβερτούλα» στην τάξη

Δημοτικό σχολείο ζήτησε στους μαθητές να φέρουν μαζί «μικρή κουβερτούλα» στην τάξη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Ένα δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη ζήτησε από τους γονείς να προμηθεύσουν τα παιδιά τους με κουβέρτες για τη σημερινή επιστροφή τους στα θρανία. 

Η διεύθυνση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλάστρας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, λίγο πριν το σημερινό άνοιγμα των σχολείων, με την οποία ενημερώνει τους γονείς για τα μέτρα που θα ληφθούν λόγω κορωνοϊού.

«Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για τον λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση. 

Όπως δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου, Σμαραγδή Ζαπατέτα, μιλώντας στο Έθνος, τα περισσότερα παιδιά ανταποκρίθηκαν στην έκκληση.

«Το κάναμε για να προφυλάξουμε ακόμη περισσότερο τους μαθητές μας. Ακολουθούμε τις οδηγίες του υπουργείου και τις προσαρμόζουμε στις ανάγκες της σχολικής μας μονάδας. Η θερμοκρασία πέφτει και τα παράθυρα θα πρέπει να είναι ανοιχτά για να αερίζεται ο χώρος. Στόχος μας είναι η μεγαλύτερη προστασία των μαθητών. Οι περισσότεροι ήρθαν σήμερα στο σχολείο», σημείωσε. 

Να σημειωθεί πως τον περασμένο Οκτώβριο το μέτρο με τα ανοιχτά παράθυρο στις σχολικές αίθουσες εφαρμόστηκε επίσης σε Γερμανία και Ελβετία, όπου σε πολλά σχολεία της Βασιλείας οι καθηγητές άνοιγαν τα παράθυρα κάθε 15 λεπτά, ενώ κυβέρνηση της Ελβετίας είχε μοιράσει σε 600 μαθητές από μία στρατιωτική κουβέρτα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM