Σπείρα έκανε delivery κοκαΐνης από την Εκάλη έως τη Βούλα - Έξι συλλήψεις

Σπείρα έκανε delivery κοκαΐνης από την Εκάλη έως τη Βούλα - Έξι συλλήψεις Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Οργανωμένη ομάδα που διακινούσε συστηματικά κοκαΐνη, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως στο χώρο της λεγόμενης «καλής κοινωνίας» εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών.

Ήδη στα χέρια της αστυνομίας έχουν πέσει έξι άτομα, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 31χρονου.

Πώς δρούσε η σπείρα

Η οργάνωση λειτουργούσε με τη μορφή «καταστήματος» και κάνοντας «delivery» κατ' οίκον, κατόπιν παραγγελιών σε «υπηρεσιακά» τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες για την εκτέλεση των «παραγγελιών», χρησιμοποιούσαν ΙΧ αυτοκίνητα, στα οποία είχαν κατασκευάσει ηλεκτρικές κρύπτες, ώστε να μην εντοπίζονται σε κοινούς ελέγχους τα ναρκωτικά.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης σε επτά σπίτια στην Αττική, με την συνδρομή ομάδων της ΕΚΑΜ και ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, οι αστυνομικοί της Δίωξης συνέλαβαν έξι άτομα, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 27 έως 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις για ναρκωτικά και όπλα.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και 31χρονος συνεργός τους, ο οποίος δεν συνελήφθη.

 

 

 

 

«Εγκέφαλοι» ένας 33χρονος και μία 30χρονη

Ως ηγετικό στέλεχος φέρεται ένας 33χρονος εκ των συλληφθέντων, ο οποίος, με άμεση συνεργάτιδα μια 30χρονη, είχε αναλάβει την οργάνωση της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος, τη στρατολόγηση νέων μελών, το διαχωρισμό των ρόλων, τη διαχείριση των οικονομικών και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Τα λοιπά μέλη ήταν επιφορτισμένα -κατά περίπτωση- με την προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών σε «βάρδιες».

Πιστοποιήθηκαν περισσότερες από 200 συναλλαγές

Σύμφωνα με την αστυνομία το εύρος του πελατολογίου της σπείρας ήταν πολύ μεγάλο, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πιστοποιηθεί περισσότερες από 200 συναλλαγές.

Οι περιοχές που δραστηριοποιούνταν κυρίως ήταν η Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι.

Στο πλαίσιο της έρευνας αποκαλύφθηκαν χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες εντός οχημάτων, πιστοποιήθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος κάθε μέλους της.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και την έρευνα στα επτά σπίτια, όπου συνελήφθησαν τα προαναφερόμενα μέλη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 637,8 γραμμάρια κοκαΐνης,

• μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,

• 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

• χρηματικό ποσό 7.800 ευρώ,

• πιστόλι με γεμιστήρα,

• 4 φυσίγγια,

• συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser)

• αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα υποδοχής μεταλλικών σφαιριδίων,

• μαχαίρι,

• 5 κάμερες και καταγραφικό λήψης ήχου και εικόνας,

• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

• μεταλλική πρέσα,

• 2 τηλεχειριστήρια ενεργοποίησης εσωτερικής κρύπτης αυτοκινήτου και

• πλήθος αυτοσχέδιων νάιλον συσκευασιών.

Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ