Πέτσας: Πολύ δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για τα Χριστούγεννα

Πέτσας: Πολύ δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Απίθανο θεωρείται να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για τα Χριστούγεννα, με βάση τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όταν ρωτήθηκε αν θα επιτραπούν αυτές οι μετακινήσεις για τις γιορτές, ο κ. Πέτσας απάντησε στον ΣΚΑΪ «φαίνεται πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή» και εξήγησε ότι δεν νομίζει πως η επιτροπή θα εισηγηθεί κάτι τέτοιο, για δύο λόγους:

«Πρώτον, γιατί το φορτίο στην επικράτεια είναι υψηλό και δεύτερον επειδή όταν χαρακτηρίζουμε μία περιοχή ως "καθαρή", συνήθως υπάρχει χαλάρωση, με αποτέλεσμα τα κρούσματα πολύ γρήγορα να παίρνουν την ανιούσα».

Για αυτούς τους λόγους, συνέχισε ο κ. Πέτσας «δεν βλέπουμε πιθανό να επιτραπεί η διαπεριφερειακή μετακίνηση».

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το συνολικό σχέδιο, σε ό,τι αφορά στην άρση του lockdown και θα ληφθούν υπόψη οι εισηγήσεις των ειδικών όπως πάντα, δήλωσε ο κ. Πέτσας. Απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρξε εισήγηση για την τελευταία παράταση του lockdown, απάντησε «δεν τέθηκε καθόλου η συζήτηση, γιατί με 2.000 κρούσματα δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φιλοσοφία».

Η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη πολλούς δείκτες, σημείωσε ο κ. Πέτσας. «Ο ένας είναι τα κρούσματα κορωνοϊού, ένας βασικός η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας. Βλέπουμε ένα ενθαρρυντικό στοιχείο, τη μείωση των κατειλημμένων απλών κλινών για κορωνοϊό, αλλά παραμένει υψηλό το επίπεδο των κατειλημμένων κλινών στις ΜΕΘ και των διασωληνώσεων».

Επίσης, συνέχισε, σταθμίζεται ο δείκτης θετικότητας των τεστ «που βαίνει μειούμενος, αλλά όχι με τον ρυθμό που θα θέλουμε». Ακόμη, λαμβάνεται υπόψη ο δείκτης μετάδοσης (Rt), που «πέφτει στην επικράτεια, όπως και σε πολλές περιοχές, αλλά πιο αργά. Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι που τα μέτρα δεν έχουν φέρει τα κρούσματα στο επίπεδο που θα θέλαμε».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ