Πέτσας: Παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου

Πέτσας: Παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μία σταθεροποίηση «ή και μείωση» των ημερήσιων κρουσμάτων που ωστόσο εξελίσσεται με πιο αργούς ρυθμούς από ότι αναμενόταν, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η παράταση κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό. 

Αν και πλέον καταγράφονται περισσότερα εξιτήρια, πολλά νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα δέχονται «σοβαρή πίεση» και ως εκ τούτου, το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας «απομακρύνεται χρονικά». 

Η νέα παράταση θα έχει ισχύ έως και τις 6π.μ της 14ης Δεκεμβρίου. 

Ανοίγουν μόνο τα εποχικά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη

 

Κατ' εξαίρεση, από τις 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα super markets.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Για τα εμβόλια

Μία σειρά εμβολίων θα έρθουν στην Ελλάδα τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου, την ίδια στιγμή που θα παραληφθούν και από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «με την ίδια αναλογία ως προς τον πληθυσμό και με το ίδιο κόστος, μέρος του οποίου θα καλύψει η Επιτροπή».

Με ποια σειρά θα γίνουν οι εμβολιασμοί

 

Εκτιμάται πως θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως 2.117.440 πολίτες στην Ελλάδα, σε 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. Όπως είπε ο κ. Πέτσας είναι «αυτονόητο» ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες άνω των 65 ετών και οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός. 

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό, είτε με SMS, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω διαδικτύου. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM