Lockdown: Πότε εξετάζεται να ανοίξουν λιανεμπόριο και κομμωτήρια

Lockdown: Πότε εξετάζεται να ανοίξουν λιανεμπόριο και κομμωτήρια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Όπως ανακοινώθηκε, εξαίρεση στην παράταση του lockdown αποτελούν πλέον τα εποχικά καταστήματα, τα οποία θα ανοίξουν, στις 7 Δεκεμβρίου , ενώ αρκετά είναι τα σενάρια που θέλουν τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο να ανοίγουν σε δεύτερο χρόνο.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο Mega, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να ανοίξει τα αμιγώς εποχικά καταστήματα. Πρόκειται για 110 συγκεκριμένα καταστήματα και το μέτρο, όπως έγινε γνωστό, δεν θα αφορά όλα τα καταστήματα που πουλάνε μεταξύ άλλων και χριστουγεννιάτικα είδη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Open, εξετάζεται αμέσως μετά να ανοίξουν τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο. Ενδεχόμενες ημερομηνίες για αυτό το άνοιγμα φέρεται να είναι μετά τις 11 Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση τόσο μέσω του πρωθυπουργού όσο και μέσω δηλώσεων υπουργών έχει διαμηνύσει ότι οι όποιες αποφάσεις για άνοιγμα της αγοράς κρίνονται σχεδόν την τελευταία στιγμή με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις των ειδικών. 

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία - Υποχρεωτικές οι μάσκες


Παράλληλα, κλειστά αναμένεται να παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, που θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση για το επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτή την εισήγηση αποφάσισε να ανακοινώσει στην κυβέρνηση κατά πλειοψηφία η επιτροπή λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης για το θέμα. Πληροφορίες για το άνοιγμα των σχολείων, αναφέρουν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν μετά την 7η Ιανουαρίου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορθοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

Ελλάδα / Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

«Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο» αναφέρει ο υπουργός
NEWSROOM
Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Ελλάδα / Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Σύσταση για τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλλονται σε περίπτωση φθαρμένων αποσκευών, απηύθυνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή σε εταιρείες αερομεταφορών, μετά από σωρεία καταγγελιών.
NEWSROOM