Παράταση του lockdown, μετά τις 7 Δεκεμβρίου, προανήγγειλε ουσιαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με σημερινές δηλώσεις του.

 

«Βλέπουμε μια σταθερή ή πτωτική πορεία (του κορωνοϊού), αλλά θέλουμε περισσότερο χρόνο. Φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή απομακρύνεται η 7η Δεκεμβρίου και θα πάμε για λίγο αργότερα», δήλωσε ο κ. Πέτσας στο Mega. «Πόσο αργότερα και με ποιο ρυθμό θα έρθουν αυτές οι σταδιακές φάσεις, θα το κρίνουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες αν αυτό θα γίνει με νέο μήνυμα του πρωθυπουργού ή με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

 

«Τα δεδομένα των τελευταίων ημερών μας έχουν δείξει μια σχετική σταθεροποίηση ή και μείωση», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι την Τρίτη υπήρξε μια αύξηση των κρουσμάτων, αλλά τα εξιτήρια από τα νοσοκομεία είναι περισσότερα από τις εισαγωγές, ενώ μειώνεται ο αριθμός των κατειλημμένων κλινών σε ΜΕΘ.

 

Σε ερώτηση για το αν θα ανοίξει η εστίαση για τα Χριστούγεννα, ο Στέλιος Πέτσας αρνήθηκε να μιλήσει για συγκεκριμένες ημερομηνίες. «Έχουμε αναφερθεί σε διακριτές φάσεις (άρσης του lockdown) για τα σχολεία, το λιανεμπόριο και την εστίαση. Το με ποια σειρά θα γίνουν θα κριθεί έως την Παρασκευή», απάντησε.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ακόμη δεν έχει γίνει κάποια εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών σε ό,τι αφορά στα σχολεία, αλλά αυτό θα γίνει έως την Παρασκευή, προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις. Όταν ρωτήθηκε αν τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου, επανέλαβε ότι δεν θέλει να μιλήσει με συγκεκριμένες ημερομηνίες και δήλωσε ξανά «απομακρύνεται η 7η Δεκεμβρίου».

 

«Σύντομα το άνοιγμα των κομμωτηρίων»

 

Όταν ρωτήθηκε αν θα ανοίξουν σύντομα τα κομμωτήρια, ο κ. Πέτσας απάντησε «Η απάντηση είναι ναι» και συμπλήρωσε: «Το σύντομα είναι σχετικό σε αυτό που περνάμε, αλλά θα ανοίξουν».

 

Σε ερώτηση αν τα κομμωτήρια θα ανοίξουν μαζί με το λιανεμπόριο ή αργότερα απάντησε «Θα το δούμε».

 

Αντίθετα, δήλωσε ότι «πολύ δύσκολα» θα λειτουργήσουν χιονοδρομικά κέντρα και ξενοδοχεία σε χειμερινούς προορισμούς και σημείωσε ότι καλύτερα οι πολίτες να μην κάνουν τέτοια πλάνα για τις γιορτές.

 

Ακόμη, διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών ή σχετική συζήτηση για Χριστούγεννα «δύο ταχυτήτων», δηλαδή άνοιγμα λιανεμπορίου ή να επιτραπούν οι μετακινήσεις σε κάποιες περιοχές της χώρας.

 

Τέλος, σε ό,τι αφορά το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι στόχος του εμβολίου είναι να μπορούν να εμβολιάζονται περισσότεροι από 2.100.000 άνθρωποι κάθε μήνα έτσι ώστε έως τα τέλη Ιουνίου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι Έλληνες αν το επιθυμούν.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr