Σχεδόν κανείς δεν πληρώνει τα πρόστιμα για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

 

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα στα Νέα, το 80% των προστίμων που δίνονται σε πολίτες για μη χρήση μάσκας, μη αποστολή sms και άσκοπες μετακινήσεις δεν πληρώνεται, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που παραπέμπουν αυτές τις καταβολές στο μέλλον, όταν πλέον ζητηθούν από την εφορία.

 

Επιπλέον για το 16% των παραβάσεων υποβάλλονται ενστάσεις στις αρμόδιες Επιτροπές Αντιρρήσεων, με επίκληση κυρίως ιατρικών πιστοποιητικών και ειδικότερα για αναπνευστικά προβλήματα ή και βαρύτατες νόσους.

 

Την ίδια στιγμή το 55% των επιχειρήσεων εστίασης, όπου είχαν καταγραφεί παραβάσεις δεν έχει πληρώσει από τον Μάιο πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Οι επιχειρήσεις επικαλούνται είτε οικονομική δυσπραγία είτε ότι δεν τους δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

 

Από τις αρχές της πανδημίας υπολογίζεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 3.000.000 έλεγχοι, με το ποσοστό των παραβάσεων να υπολογίζεται σε 3%, με τα βεβαιωμένα πρόστιμα να υπολογίζονται σε 150.000 και τα οφειλόμενα ποσά να υπερβαίνουν τα 20 εκατ. ευρώ.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 25 Νοεμβρίου έχουν βεβαιώσει 8.500 κλήσεις, από τις οποίες δεν έχει πληρωθεί το 80%, ενώ έχουν υποβληθεί 1.350 ενστάσεις (ποσοστό 16%).

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr